ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόνιμος κάτοικος Κίνας ο Έλληνας που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού! Όλο το ιστορικό

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Μόνιμος κάτοικος Κίνας ο Έλληνας που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού! Όλο το ιστορικό

Μόνιμος κάτοικος Κίνας είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο 45χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως ύποπτο περιστατικό κοροναϊού.
Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο άνδρας είναι παντρεμένος με Κινέζα και διαμένει για χρόνια στην Κίνα με την οικογένειά του, από όπου και ξεκίνησε η επιδημία με τον νέο κοροναϊό.
Έφθασε στην Ελλάδα πριν από 14 ημέρες χωρίς όμως να εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη. Παρουσίαζε μόνο βήχα.

Όμως πριν από μία εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, ανησύχησε ο ίδιος και μετέβη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου τον μετέφεραν αμέσως σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Δείτε ΕΔΩ για το συναγερμό που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας: “Ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη!”

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γιατροί και το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ εφάρμοσαν όλο το πρωτόκολλο που προβλέπεται, με ειδικές στολές και άμεση απομόνωση του πάσχοντος, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στο HealthReport.gr.

Σήμερα το απόγευμα έφθασε το δείγμα που εστάλη στο Παστέρ από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να βγει το αποτέλεσμα.

Η άποψη των εργαζομένων

Πάντως αντίθετη άποψη έχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) που υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα ασφαλείας στο ΑΧΕΠΑ όπου μετέβη ο άνδρας που θεωρείται ύποπτο περιστατικό.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει: «Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας στο ΑΧΕΠΑ. Είναι χαρακτηριστκό ότι ο άνδρας πήγε στα επείγοντα (ΤΕΠ) και στη συνέχεια στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης.

Εξετάσθηκε από το προσωπικό που φορούσε μόνο μάσκα. Επίσης και ο ασθενής μεταφέρθηκε μόνο με μάσκα στους ειδικούς θαλάμους. Περπάτησε όλο το Νοσοκομείο ανάμεσα από ασθενείς, τους επισκέπτες και το προσωπικό για να φθάσει στα ειδικά δωμάτια».

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button