Πολιτική Υγείας

Μόνο με μετρητά στις ιδιωτικές κλινικές! Οι απειλές ΕΟΠΥΥ και η στάση Βορίδη

Μόνο με χρήματα από την τσέπη τους μπορούν τις ημέρες αυτές να νοσηλευθούν σε ιδιωτική κλινική οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς οι ιδιωτικές κλινικές βρίσκονται σε επίσχεση λόγω των χρεών του Οργανισμού αλλά και των νέων ρυθμίσεων που προωθούνται.

Έτσι για ένα κρεβάτι σε ιδιωτική κλινική οι ασθενείς πρέπει να πληρώσουν αδρά και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ αν και όποτε τα πάρουν. Ο Μάκης Βορίδης αναμένει τις επόμενες κινήσεις του κλάδου αν και έχει δηλώσει πως είναι μεν υπέρ του διαλόγου για το θέμα αλλά από την άλλη δεν επιθυμεί την ταλαιπωρία των ασθενών.

Γι αυτό και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες των κλινικών πως όποιος αρνηθεί δωρεάν νοσηλεία σε ασφαλισμένο θα διακοπεί η σύμβασή του με τον φορέα. Όμως το πρόβλημα παραμένει καθώς οι ασφαλισμένοι ήδη από την Πέμπτη 3 Ιουλίου πληρώνουν από την τσέπη τους για τη νοσηλεία τους.

Η τακτική αυτή πάντως δεν είναι άγνωστη στους ασφαλισμένους καθώς λόγω των διαφόρων επισχέσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς ο ΕΟΠΥΥ χρωστά κοντά στα 100 εκατ. ευρώ στους ασθενείς με βάση τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις.

Άγνωστο είναι όμως αν αυτή τη φορά ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατορθώσει να συγκρατήσει το μέτωπο των ιδιωτικών παρόχων που περιμένουν υπομονετικά να εισπράξουν τα χρήματα που τους χρωστούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button