Πολιτική Υγείας

Μόνο στο healthreport: Έρχονται μέτρα φωτιά στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες στη Υγεία, ετοιμάζεται να αλλάξει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ. Μπορεί σήμερα στο σύστημα να υπάρχουν γιατροί πολλών ταχυτήτων αλλά ο επόμενος στόχος είναι να χτυπηθούν γενικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Πηγές σημειώνουν πως αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων συναρμόδιων υπουργών και έχει τεθεί ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να καταργηθεί πλήρως για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς το ειδικό μισθολόγιο και να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Ως αντιστάθμισμα θα τους δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούν απογευματινό ιατρείο με αμοιβή.

Έτσι θα μπορέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να ελαφρύνει το σύστημα από τους επιπλέον γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που αναμένεται να ενταχτούν στο ΕΣΥ μετά την αλλαγή του καθεστώτος στον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο ο βασικός προβληματισμός της κυβέρνησης είναι τι πολιτικό κόστος θα υπάρξει από αυτή τη διαδικασία. Γι αυτό και το όλο σχέδιο μελετάται για μετά τις δημοτικές εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button