ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόνο στο HealthReport.gr: Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Ακυρώνονται όλα τα σχέδια του τέως υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή τα οποία επιχείρησε να προωθήσει τα τελευταία 24ωρα μέσω υπουργικών αποφάσεων, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Η ακύρωση δεν αφορά μόνο στην απόφαση για τα φάρμακα όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Μπλόκο στην υπουργική απόφαση Κουρουμπλή για τα φάρμακα από Ευρώπη και Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο»).

Αφορά σε όλες τις αποφάσεις του, είτε αυτές των μετακινήσεων προσωπικού, είτε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες όπως κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Ακτινοθεραπείες κλπ.
Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή θεωρούνται άκυρες από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση του.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως τα τελευταία 24ωρα έγιναν συνεχείς συσκέψεις στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ελήφθη η απόφαση να ακυρωθούν ανάλογες αποφάσεις από όλα τα υπουργεία.

Δόθηκε όμως ιδιαίτερη έμφαση στις υπουργικές αποφάσεις του Π.Κουρουμπλή, οι οποίες και εξετάσθηκαν λεπτομερώς από το επιτελείο Τσίπρα και θεωρήθηκαν ως μη αποδεκτές. Μάλιστα πολλοί είναι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που έλεγαν στο HealthReport.gr πως οι περισσότερες αποφάσεις ήταν ρουσφετολογικές και έπρεπε να «κοπούν». Δεν είναι τυχαίο ότι εκλήθησαν και πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν το χώρο της Υγείας για να αποφανθούν, λένε πηγές από το Μαξίμου.

Πάντως ορισμένες αποφάσεις του τέως πλέον υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα επανεξετασθούν καθώς θεωρούνται μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει να προωθηθούν παρ αυτά. Ωστόσο θα φέρουν τη σφραγίδα του νέου υπουργού Υγείας που θα προκύψει από τις εκλογές.

Όμως αξιοσημείωτο είναι πως η τελευταία απόφαση Κουρουμπλή για τα φάρμακα που μπλοκαρίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ( Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ) πρόλαβε και προκάλεσε ήδη αναστάτωση στη φαρμακευτική αγορά, καθώς καλούσε τις φαρμακευτικές εταιρείες να καταβάλουν περισσότερες επιστροφές και εκπτώσεις ενώ έθετε σε κίνδυνο και την κυκλοφορία στη χώρα μας παλαιών και φθηνών φαρμάκων καθώς οι ρυθμίσεις Κουρουμπλή τα έκαναν ασύμφορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλόκο στην υπουργική απόφαση Κουρουμπλή για τα φάρμακα από Ευρώπη και Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Άρον άρον σύμβαση Κουρουμπλή με τις ιδιωτικές κλινικές λίγο πριν την κάλπη!

Προσλήψεις να …φάνε και οι κότες πριν την κάλπη από το υπ.Υγείας! Άλλες 3.025 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ

Προεκλογικές προσλήψεις δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ! Που θα διορισθούν 2.440 άτομα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button