ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόνο στο HealthReport.gr: Δείτε ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις του «τροϊκανού» Καρόνε στην Υγεία!

Νέο… αίμα ζητά στον τομέα της Υγείας ο …ανικανοποίητος τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε. Ο άνθρωπος που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια όλες τις αλλαγές σε νοσοκομεία, φάρμακα και δομές, φαίνεται πως επιχειρεί για άλλη μια φορά να αλλάξει την εικόνα του συστήματος Υγείας.

Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο Τζουζέπε Καρόνε, ζητά επιμόνως το τελευταίο διάστημα όλα τα στοιχεία που αφορούν στα νοσοκομεία. Στοιχεία όμως που δεν του δίνονται με αποτέλεσμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του.

Και βεβαίως το αίτημά του αυτό δε διατυπώνεται χωρίς σκοπό.
Οι δανειστές όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, επιδιώκουν μέσα στο 2016 να αλλάξουν το ΕΣΥ βάζοντας λουκέτα σε κλινικές και νοσοκομεία που δε θεωρούνται αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο μνημόνιο προβλεπόταν η λειτουργία της εταιρείας ΕΣΑΝ ΑΕ η οποία θα αναλάβει να αξιολογήσει και να κοστολογήσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το ΕΣΥ. Μια εταιρεία που όχι μόνο δεν καταργήθηκε όπως δήλωνε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα έχει πιάσει για τα καλά δουλειά.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr για την ΕΣΑΝ: «Ζει και βασιλεύει η εταιρεία «ΕΣΑΝ ΑΕ» στο ΕΣΥ! Ξεκινά αξιολόγηση επτά νοσοκομείων».

Στο πλαίσιο αυτό ο Τζουζέπε Καρόνε ζητά όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το ηλεκτρονικό σύστημα ESY-NET το οποίο δημιουργήθηκε για να καταγράφονται όλες οι νοσηλείες και τα έξοδα των νοσοκομείων.

Ο Τζουζέπε Καρόνε
Ο Τζουζέπε Καρόνε

Να σημειωθεί ωστόσο ότι το ESY-NET παραμένει εδώ και καιρό μη ενημερωμένο καθώς εγκαταλείφθηκε από τους αρμόδιους και τα νεώτερα δεδομένα δεν συμπληρώνονται στην πλατφόρμα.

«Δεν έχω πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία για να αποφανθώ για τα νοσοκομεία» έλεγε πρόσφατα σε συνομιλητές του με ύφος… κυβερνώντα, ο περιβόητος σκληρός της τρόικας Τζουζέπε Καρόνε, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Κάτι που όμως είναι στο πλαίσιο της γενικότερης τακτικής της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, η οποία εμφανίζεται να μην παραδίδει τα στοιχεία μου ζητούν οι δανειστές.
Η επιμονή όμως αυτή του Καρόνε σχετίζεται με την επιδίωξή του να μπούνε άμεσα λουκέτα μέσα στο 2016 σε κλινικές και νοσοκομεία, λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Ανεξάρτητα βέβαια εάν η ίδια η τρόικα είναι αυτή που κόβει τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα σήμερα τα νοσοκομεία να μην μπορούν καλά καλά να εξυπηρετήσουν και τα βασικά περιστατικά.

Και οι βολές του τροϊκανού κατά των ιθυνόντων στη χώρα μας συνεχίζονται, δεδομένων και των αγεφύρωτων διαφορών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ειδικά σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρώπης, ο Τζουζέπε Καρόνε μιλά για τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας με τους οποίους δεν μπορεί να συνεννοηθεί.

«Τα τελευταία 5 χρόνια έχω δει 8 με 10 υπουργούς και 15 με 20 Γενικούς Γραμματείς. Κανένας τους δεν είχε συνέχεια στην επικοινωνία. Ο ένας δεν ενημέρωνε τον άλλο ώστε η χώρα να έχει μια συνέχεια στην Υγεία» έλεγε πρόσφατα σε υψηλόβαθμο κύκλο αξιωματούχων ο Τζουζέπε Καρόνε όπως λένε έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr.

Και οι… διαμαρτυρίες του τροϊκανού δε σταματούν εδώ. Ωσάν οι δανειστές να μην έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της Υγείας στη χώρα μας, με τα αλλεπάλληλα ανορθόδοξα κουρέματα σε κάθε τομέα, ο Καρόνε ανέφερε: «Οι υπουργοί δεν μπαίνουν στην ουσία των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει» σημείωνε χαρακτηριστικά, όπως τα μεταφέρουν στο HealthReport.gr, αυτήκοοι μάρτυρες.

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ενώ οι τροϊκανοί εμφανίζονται …τιμητές των πάντων, μέχρι στιγμής δεν έχουν προτείνει σε καμία ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στην Υγεία.
Απόδειξη ότι πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων ακόμη και το σχέδιο της επιτροπής «σοφών» που είχε εκπονηθεί με δική τους συνεργασία.

Αντίθετα όλες οι ενέργειες των τελευταίων 5 χρόνων ήταν εστιασμένες σε άκριτες περικοπές στα νοσοκομεία, ενώ στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής, στον οποίο για κάποιο …λόγο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτατη οι τροϊκανοί, παρήγαγαν συνεχείς στρεβλώσεις (claw back-ιδιοκτησιακό φαρμακείων). Απόδειξη επίσης ότι κατόρθωσαν να βγάλουν στους δρόμους τους φαρμακοποιούς. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τις απεργίες του κλάδου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι ζητάει εδώ και τώρα η τρόικα στην Υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Ζει και βασιλεύει η εταιρεία «ΕΣΑΝ ΑΕ» στο ΕΣΥ! Ξεκινά αξιολόγηση επτά νοσοκομείων

Μόνο στο HealthReport.gr: «Μπλόκαρε» η ανατιμολόγηση των φαρμάκων στον τροϊκανό Καρόνε!

Στα χέρια του τροϊκανού Καρόνε οι αποφάσεις για τα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο και οι αντιρρήσεις

Άγριο στρίμωγμα τρόικας στον Κουρουμπλή! Τι ζητούν οι δανειστές για το «5ευρω» στα νοσοκομεία! Όλοι οι διάλογοι

Οι τροϊκανοί ξανάρχονται στην Υγεία! Που θα εγκατασταθούν και τι ετοιμάζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button