ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόνο στο HealthReport.gr: Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στους ιατρικούς κύκλους η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προωθήσει στο νομοσχέδιο που φέρνει άμεσα στη Βουλή και παρουσιάζει το HealthReport.gr, διάταξη μέσω της οποίας εξισώνεται ουσιαστικά η εργασία των γιατρών του ιδιωτικού νοσοκομείου Ντυνάν αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ειδικότερα προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας ο χρόνος εργασίας στο ιδιωτικό νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο ανήκει σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντίστοιχη ρύθμιση γίνεται και για το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου υπηρετούν γιατροί με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σημειωθεί ότι ορισμένοι γιατροί υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ σε προσωποπαγείς θέσεις διατηρώντας ταυτόχρονα και ιδιωτικό ιατρείο.

Οι ίδιοι γιατροί έχουν κάνει μέρος της ειδικότητάς τους σε κλινικές του ΕΣΥ διοριζόμενοι σε προσωποπαγείς θέσεις και παρακάμπτοντας τις λίστες αναμονής για ειδικότητα στις οποίες περιμένουν συνήθως χιλιάδες νέοι γιατροί για χρόνια.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που εξασφάλισε το HealthReport.gr :

«Άρθρο 8
Ο χρόνος εργασίας του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο (ΝΠΙΔ) «Ερρίκος Ντυνάν» υπολογίζεται ως προϋπηρεσία αντίστοιχη του Ε.Σ.Υ. και ως τέτοια λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία του διορισμού και την εξέλιξη του σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.. Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς που, λόγω διάθεσής τους από το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο., εργάστηκαν ή εργάζονται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.»

Δείτε παρακάτω το άρθρο 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας

Ntynan

Πάντως στο παρελθόν όταν το Ερρίκος Ντυνάν ήταν ακόμη στα χέρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ήταν ΝΠΙΔ, εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων είχαν ζητήσει να προωθηθεί αυτή η ρύθμιση. Βέβαια σήμερα το νοσοκομείο έχει πουληθεί και είναι καθαρά ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο το οποίο έχει ήδη παραδοθεί προς μελέτη σε διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, αναμένεται να δοθεί και επισήμως σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς πώληση το Ερ.Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο των μυστικών επαφών

Έρχεται λύση για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας

Τετέλεσται το δημόσιο ΕΣΥ! Τι αλλάζει στα νοσοκομεία το 2016

Σχετικά Άρθρα

Back to top button