Πολιτική Υγείας

Μόνο στο healthreport.gr: Κλοπή μυστήριο στο Δαφνί! Πως εξαφανίστηκαν τα χρήματα των ασθενών

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα στις 17 Νοεμβρίου, στις 4 το πρωί, άγνωστοι πέρασαν σχεδόν ανενόχλητοι την πύλη του ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί σέρνοντας μάλιστα όπως λένε μάρτυρες, ένα καρότσι, με το οποίο μπήκαν στο διοικητήριο και σήκωσαν στην κυριολεξία το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε τα χρήματα των ασθενών και ζύγιζε τουλάχιστον 200 κιλά.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν πάνω τους οι ασθενείς όταν εισάγονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει πως δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας ούτε για την περιουσία των ασθενών και του νοσοκομείου αλλά ούτε και για το προσωπικό.

Καθόλου τυχαίο καθώς για 400 στρέμματα έκταση στην οποία βρίσκεται το Δαφνί, το βράδυ της ληστείας υπήρχαν μόλις τρεις φύλακες οι οποίοι μάλιστα είναι άοπλοι και ανεκπαίδευτοι για τέτοιες περιπτώσεις.

Το σωματείο σημειώνει πως παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τον διοικητή Παύλο Θεοδωράκη να τοποθετηθούν έστω κάμερες στο χώρο, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Τα ξημερώματα της ληστείας εκλήθη η αστυνομία η οποία έφθασε στο χώρο 25 λεπτά μετά το τηλεφώνημα και χωρίς οι εργαζόμενοι στο μεσοδιάστημα να μπορούν να πράξουν το οτιδήποτε.

Οι εργαζόμενοι που καταφέρονται κατά του διοικητή Π.Θεοδωράκη τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Δεν κάνει τίποτα για το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόλο που του έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι θέτει σε κίνδυνο τις ΖΩΕΣ των ασθενών, την φροντίδα και τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων. Προφανώς θα επιλύει ευκαιριακά τα προβλήματα με την διενέργεια ΕΔΕ.
Παρά τις υποσχέσεις του, το Νοσοκομείο μένει στις μέρες μη εφημερίας το βράδυ χωρίς οδηγό ασθενοφόρου για εσωτερικές μετακινήσεις & διακομιδές, θέτοντας σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και τις ΖΩΕΣ των ασθενών».

Τι απαντά ο Διοικητής


Ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου ΄΄Δαφνί΄΄ Παύλος Θεοδωράκης φαίνεται όμως ότι έχει άλλη άποψη.

΄΄Δεν έχει υπάρξει επιστολή ή εισήγηση του σωματείου των εργαζομένων για ενίσχυση των μέτρων προστασίας και φύλαξης του νοσοκομείου προς τον διοικητή΄΄ λέει ο Παύλος Θεοδωράκης στο healthreport.gr.
Όπως σημειώνει από την πλευρά του: ΄΄Στο νοσοκομείο εργάζονται 22 φύλακες και το βράδυ της κλοπής 4 είχαν βάρδια΄΄ λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ.Θεοδωράκης διαβεβαιώνει μάλιστα πως έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα: ΄΄Έχουν γίνει όλα τα απαιτούμενα. Γίνεται προανάκριση από την ασφάλεια Χαϊδαρίου, καθώς και ΕΔΕ από το Σώμα Επιθεωρητών υγείας. Παράλληλα έχω ζητήσει αναδιάρθρωση του τμήματος φύλαξης΄΄.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button