ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Μόνο στο HealthReport.gr: «Μπλόκαρε» η ανατιμολόγηση των φαρμάκων στον τροϊκανό Καρόνε!

Νέο μπλόκο στην υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή που προέβλεπε την ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων θέτει ο γνωστός τροικανός Τζουζέπε Καρόνε.

Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι μετά από συνεχή εξέταση όλων των τιμών των φαρμάκων και του μοντέλου που ακολουθήθηκε, ο επικεφαλής τροικανός στον τομέα της Υγείας Καρόνε, έθεσε νέους φραγμούς.

Η ανατιμολόγηση των φαρμάκων που θα εξοικονομούσε κοντά στα 60 εκατ. ευρώ, επρόκειτο να προωθηθεί και από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα στην Υγεία.

Ωστόσο έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι ρυθμίσεις που προβλεπόταν δεν ικανοποίησαν τον Τζουζέπε Καρόνε και …επέστρεψε την υπουργική απόφαση με τις τιμές των φαρμάκων.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ο σκληρός δανειστής εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κυρίως στη μη μείωση των τιμών των φαρμάκων η τιμή των οποίων είναι κάτω των 12 ευρώ (για όσα πρωτότυπα έχασαν την πατέντα τους) και κάτω των 8 ευρώ για τα γενόσημα.

Θεώρησε – λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr– πως με τον τρόπο αυτό δε μπορούν να εξοικονομηθούν άλλα 20 εκατ. ευρώ ώστε να φθάσουν συνολικά κοντά στα 80 εκατ. ευρώ.
Πάντως δεν είναι η μόνη υπουργική απόφαση Κουρουμπλή για τα φάρμακα που απέρριψε ο τροϊκανός.

Ο τέως υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε εκδώσει υπουργική απόφαση και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που πρέπει να κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες (rebate) αλλά και για τις επιστροφές χρημάτων όταν ξεπερνιέται ο προϋπολογισμός (claw Back).

Να σημειωθεί ότι στο υπουργείο υγείας μετά από αυτήν την εξέλιξη πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις ώστε να διαπιστώσουν ένα προλαβαίνουν να εκδώσουν νέα υπουργική απόφαση με διαφορετικές τιμές για τα φάρμακα. Άλλωστε στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει έλεγχος από τους δανειστές για να διαπιστώσουν ένα υλοποιήθηκαν τα προαπαιτούμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Μπλόκο στην υπουργική απόφαση Κουρουμπλή για τα φάρμακα από Ευρώπη και Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button