Πολιτική Υγείας

Μόνο στο healthreport.gr: Νοσηλείες σοκ στον ΕΟΠΥΥ! Πως «αρρώστησαν» όλοι σε μία κλινική

Διπλά νοσήλια, επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών και παρατάσεις νοσηλείας είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που διαπίστωσαν οι ελεγκτές, καθώς οι εικονικές εισαγωγές δίνουν και παίρνουν.
Σύμφωνα με τα αποκλειστικές πληροφορίες του healthreport.gr κλινική στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα του 15Αύγουστου, εμφάνισε παραστατικά όπου φαίνεται ότι 27 άτομα από το προσωπικό ”αρρώστησαν”
και χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στην εν λόγω κλινική.

Οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να πιστέψουν την …έμπνευση του κλινικάρχη ο οποίος εν μέσω θέρους χρέωσε στον ΕΟΠΥΥ τη νοσηλεία των εργαζομένων του. Βέβαια αυτή είναι συνηθισμένη τακτική των ιδιοκτητών των μικρών κυρίως κλινικών να ”νοσηλεύουν” τους εργαζόμενους τους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, υποστηρίζουν οι ελεγκτές.
Αυτό όμως που έκανε τους ελεγκτές να τρίβουν τα μάτια τους ήταν το παραστατικό νοσηλείας νεαρού άνδρα που εμφανίζεται να έχει υποβληθεί σε επέμβαση ωοθηκεκτομή, σε κλινική της Αθήνας.
Ένα επιπλέον στοιχείο που προέκυψε από τον έλεγχο είναι ότι ελάχιστες από τις μικρές κλινικές διαθέτουν άδεια καλής λειτουργίας.
Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η άδεια καλής λειτουργίας εκδίδεται από την Νομαρχία, αναθεωρείται κάθε 2-3 χρόνια και όσες κλινικές δε διαθέτουν, δεν μπορούν να έχουν αξιώσεις πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthreport την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις παθολογικές κλινικές και έπονται οι ψυχιατρικές.
Το τελικό πόρισμα πάντως της ιδιωτικής εταιρείας των ελεγκτών αναμένεται να έχει στα χέρια του έως τις 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός
. Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει πως ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν οι ιδιωτικές κλινικές, η δαπάνη για νοσηλείες δε θα ξεπεράσει τον προυπολογισμό που έχει ορισθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button