ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόνο 465 οικογενειακοί γιατροί στον ΕΟΠΥΥ για όλη τη χώρα! Πρεμιέρα με αγκάθια

Ανάστατοι είναι ασθενείς και γιατροί με το νέο σύστημα παραπομπών και τον οικογενειακό γιατρό που επισήμως κάνουν πρεμιέρα από την 1η Αυγούστου.

Άλλωστε οι συμβάσεις των συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι) έληξαν και πλέον σε ισχύ είναι μόνο οι νέες. Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ: “Τέλος οι παλιοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν από 1η Αυγούστου οι νέες συμβάσεις!”

Βέβαια οι νέες συμβάσεις είναι μόλις 465 για όλη τη χώρα – όπως επισημοποίησε ο ΙΣΑ- που σημαίνει ότι αυτούς τους 465 οικογενειακούς γιατρούς πρέπει να τους …μοιραστούν κοντά 10 εκατ. ασφαλισμένοι. Εκτός κι αν υπολογίσει κανείς και τους οικογενειακούς που υπάρχουν στις περιβόητες ΤΟΜΥ ή στα Κέντρα Υγείας που συνολικά δεν ξεπερνούν τους 1000.

Άλλωστε μόνο στον ΕΟΠΥΥ καλύφθηκαν μόνο 1 στις 4 θέσεις οικογενειακών γιατρών, ενώ και στις ΤΟΜΥ το ιατρικό προσωπικό είναι λιγοστό λόγω της άρνησης των γιατρών να προσληφθούν για δύο χρόνια. Από την άλλη και στα Κέντρα Υγείας οι Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι αρνούνται να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς κάτι που τους επιβλήθηκε με ειδική εγκύκλιο.

Μ αυτά και μ αυτά το νέο σύστημα ξεκινά με σοβαρά προβλήματα. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Μπάχαλο με το νέο σύστημα παραπομπών και τον οικογενειακό γιατρό! Νέα οδηγία του ΙΣΑ”
Αυτό πάντως που φαίνεται να προκαλεί σύγχυση τόσο στους ασθενείς όσο και στους γιατρούς είναι το νέο σύστημα παραπομπών.

Επισκέψεις χωρίς παραπεμπτικό με άγνωστες αμοιβές

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέτει σε εφαρμογή το νέο σύστημα παραπομπών όπου ο ασθενής που θέλει να εξετασθεί σε ειδικό γιατρό του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διαθέτει παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό, χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν οικογενειακό γιατρό!

Μια αντίφαση δηλαδή που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Όμως αυτό είναι που προκαλεί και σοβαρά προβλήματα καθώς από την 1η Αυγούστου είναι άγνωστο εάν οι ειδικοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα εξετάσουν ασφαλισμένους χωρίς παραπεμπτικό, τελικά θα πληρωθούν.

Πληροφορίες πάντως του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί αυστηρά το νέο σύστημα των παραπομπών ώστε να μη μείνουν χωρίς ειδικό γιατρό εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Άλλωστε με βάση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα, η νέα πρωτοβάθμια θα πρέπει να είναι σε πλήρη εφαρμογή από το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό σε ειδικό γιατρό! Πως θα βρίσκουν γιατρό οι ασφαλισμένοι

Πόσοι ιδιώτες γιατροί κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ για οικογενειακοί γιατροί! Όλες οι πληροφορίες

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button