ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα ήθη και έθιμα: Όταν οι Διοικητές μπουκάρουν στα εξεταστήρια των Νοσοκομείων με το έτσι θέλω! Σκοτωμός στην Πάτρα

Το τελευταία διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για αυθαίρετες συμπεριφορές Διοικητών Νοσοκομείων οι οποίοι με περισσή έπαρση, εισβάλουν ακόμη στα εξεταστήρια των νοσοκομείων την ώρα που οι γιατροί εξετάζουν ασθενείς, προκειμένου δήθεν να κάνουν έλεγχο.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών έγινε στην Πάτρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 26 Φεβρουαρίου, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ο Διοικητής εισήλθε στο ιατρείο ενώ ειδικευόμενη γιατρός διενεργούσε ιατρική εξέταση.

Του ζητήθηκε, λένε οι γιατροί, ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει, πράξη όχι απλά ορθή αλλά απαιτητή από την ιατρική δεοντολογία.
Αντί όμως ο Διοικητής να συμμορφωθεί στις συστάσεις της γιατρού, όπως σημειώνει η Ένωση του κλάδου, προκάλεσε λεκτική διένεξη με τις γνωστές εκφράσεις “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και “έχω δικαίωμα να μπω όπου θέλω και στα χειρουργεία ακόμα”.

Στη συνέχεια μάλιστα του ατυχέστατου αυτού επεισοδίου στις 13 Μαρτίου, ο Διοικητής κάλεσε την ειδικευομένη γιατρό σε απολογία γιατί “επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά, απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή“.

Μάλιστα όπως τονίζει η Ένωση των Γιατρών, την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα “της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπροφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της”.

Πάντως οι Νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν πλήρως τη συνάδελφό τους ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλες τις επαγγελματικές Ενώσεις.

Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, Εκπρόσωπος του “Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή” δήλωσε σχετικά:

“Ο “πολλά βαρύς” κ. Διοικητής του νοσοκομείου Ρίου μπούκαρε με το έτσι θέλω στο ιατρείο των Επειγόντων την ώρα που ειδικευόμενη γιατρός εξέταζε ασθενή. Η συνάδελφος του ζήτησε να περάσει έξω. Αν δεν τον ήξερε ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ, δεν έχει καθήκον κάθε μαχόμενος γιατρός να ξέρει τον κάθε πολιτικάντη β διαλογής που κάθε υπουργός διορίζει περιστασιακά ως διοικητή σε κάθε νοσοκομείο.

Αν τον ήξερε ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ, δεν έχει καμιά δουλειά ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Πάπας της Ρώμης) να … παρίσταται σε εξέταση ασθενούς από γιατρό.

Ο κυρ Διοικητής άρχισε τα “ξέρεις ποιός ειμ’ εγώ” (κάποιος θα έπρεπε να του απαντήσει : ποιός είσαι ρε περαστικέ κυβερνητικέ τοποτηρητή, σαν κι εσένα έχουν περάσει δεκάδες από κάθε νοσοκομείο το οποίο το πληρώνει ο Ελληνικός λαός, όπως πληρώνει κι εμάς και σένα, δεν είσαι στο κομματικό τσιφλίκι του παππού σου) και τώρα θέλει να … τιμωρήσει πειθαρχικά την γιατρό !!!. Εγώ λοιπόν ΑΠΑΙΤΩ από τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη την άμεση αποπομπή του εκλεκτού τους.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου με ανακοίνωσή της σημειώνει χαρακτηριστικά: ” Καταδικάζουμε απερίφραστα την καταχρηστική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΓΝΠ, κ.Πισιμίση για την εισβολή του σε χώρο εξέτασης επειγόντων περιστατικών και την έλλειψη σεβασμού που επέδειξε στο πάσχον παιδί, τους συνοδούς του και στο πρόσωπο της ιατρού που με ευγένεια και σεβασμό, υπερασπίστηκε την αναπόσπαστη ολοκλήρωση του ιατρικού της έργου” και καταλήγει μεταξύ άλλων: “Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η φροντίδα του πάσχοντος ασθενούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Editorial: Το κοφτό μακαρονάκι, τα τάπερ των συγγενών και οι χρυσές δουλειές των delivery!

Απίστευτη επιστολή διαμαρτυρίας δικαστού προς τον υπ.Υγείας: Έμεινα άφωνος από τη νοσηλεία μου σε δημόσιο Νοσοκομείο!

Πως θα λειτουργούν οι ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button