ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα αναστάτωση για τους ασφαλισμένους! Προς κινητοποιήσεις και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας

Πρόκειται ουσιαστικά για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ και ΠΕΔΥ που μεταφέρθηκαν στο ΕΣΥ και σήμερα οι περισσότεροι στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κλάδος θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση καθώς συνεχίζει να αρνείται να διαδραματίσει ρόλο “οικογενειακού γιατρού” που επιβλήθηκε από το υπουργείο Υγείας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού στις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα συζητήσουν στη Γενική τους Συνέλευση οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και πρώην ΠΕΔΥ: “Γιατροί ΠΕΔΥ: Τι θα γίνει με όσους έχουν ακόμη ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία! Έκτακτη Γενική Συνέλευση”

Στην περίπτωση πάντως που οι γιατροί και των Κέντρων Υγείας προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επειδή βαφτίστηκαν οικογενειακοί γιατροί και επειδή θα υποχρεωθούν όλοι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία μέχρι το τέλος του έτους, τότε οι ασθενείς θα έχουν ακόμη μικρότερη δεξαμενή ιατρικού προσωπικού για να επιλέξουν τον δικό τους οικογενειακό γιατρό.

Στην αναζήτηση οικογενειακού γιατρού

Ήδη άλλωστε οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε ένα μόνιμο κυνήγι για να εντοπίσουν οικογενειακό γιατρό στον οποίο είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Εξάλλου οι οικογενειακοί γιατροί που είναι διαθέσιμοι για περίπου 11 εκατ. ασφαλισμένους όλης της χώρας, δεν ξεπερνούν τους 1000 τόσο στις ΤΟΜΥ όσο και οι ιδιώτες στον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τους αριθμούς: “Λιγότεροι από 1000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατ. Έλληνες! Τι έδειξε η τελευταία προκήρυξη στις ΤΟΜΥ”

Στην περίπτωση λοιπόν που αφαιρεθούν από τους καταλόγους και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, άλλος ένας πονοκέφαλος θα δημιουργηθεί για το υπουργείο Υγείας το οποίο με βάση τις δεσμεύσεις στους δανειστές, σκοπεύει στις αρχές του 2019 να ξεκινήσει και το νέο σύστημα των παραπομπών σε εξειδικευμένους γιατρούς.
Ένα σύστημα που επίσης προκαλεί τριγμούς στο ιατρικό προσωπικό της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το.. κιάλι ψάχνουν οι ασφαλισμένοι οικογενειακό γιατρό σε όλη τη χώρα! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Σκοτωμός για το Ερρίκος Ντυνάν! Οι άγριες πιέσεις και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Ξεκίνησαν οι κόντρες για τις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους! Διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ της Αθήνας

Νέα αναστάτωση για τους ειδικευόμενους του Νοσοκομείου Παίδων! Απλήρωτες και πάλι οι εφημερίες

Έρχονται νέα μέτρα για μείωση αναμονής σε εξετάσεις και επισκέψεις στο ΕΣΥ! Οι εντολές και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button