ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα αναστάτωση για τους ειδικευόμενους του Νοσοκομείου Παίδων! Απλήρωτες και πάλι οι εφημερίες

Πριν από λίγο καιροί οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού είχαν απειλήσει με κινητοποιήσεις γι αυτό και οι εφημερίες τους πληρώθηκαν με εντολή του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο το πρόβλημα δημιουργήθηκε και πάλι καθώς οι γιατροί είναι λιγοστοί και δεν βγαίνουν τα προγράμματα εφημεριών. Αποτέλεσμα είναι όμως να εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα για να καλύψουν τις ανάγκες και από την άλλη να παραβιάζεται ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι και προβλέπει ανώτατο όριο εργασίας τις 48 ώρες την εβδομάδα.

Όμως με την υπέρβαση αυτή οι υπερωρίες θεωρούνται παράνομες και οι πληρωμές των γιατρών δεν εγκρίνονται από το ελεγκτικό συνέδριο. Και είναι πολλές οι εφημερίες που δεν εγκρίνει τελευταίως το ελεγκτικό συνέδριο. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Αυξάνονται οι απλήρωτες εφημερίες στα νοσοκομεία και οι απλήρωτοι επικουρικοί γιατροί! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί”

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με επιστολή τους προς τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας ζητούν να επιλυθεί μόνιμα το πρόβλημα, δεδομένου πως και πάλι δε γνωρίζουν πότε και αν θα εισπράξουν τις εφημερίες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Γι αυτό και προειδοποιούν πως αν δε δοθεί άμεσα λύση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από 1ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητούνται γιατροί στο ΕΚΕΠΥ! Όλες οι προϋποθέσεις

Έρχονται νέα μέτρα για μείωση αναμονής σε εξετάσεις και επισκέψεις στο ΕΣΥ! Οι εντολές και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button