Πολιτική Υγείας

Νέα ανατροπή στα φάρμακα! Έρχεται ή όχι αύξηση ΦΠΑ;

 

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη συνήθη τακτική των πολιτικών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

«Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα, δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις, δεν είμαι εκείνος που διεξάγει τη διαπραγμάτευση», κάνοντας ειδικά τους φαρμακοποιούς να ανατριχιάσουν. Ο κ.Βορίδης μάλιστα συμπλήρωσε: «Ζητήματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής είναι ζητήματα του υπουργείου Οικονομικών. Είναι ανοιχτή η συζήτηση».

 

Βέβαια πίσω από τη δήλωση αυτή Βορίδη οι περισσότεροι βλέπουν να έρχεται η αύξηση στον ΦΠΑ κάτι που θα προκαλούσε νέες αναταράξεις.
Άλλωστε οι φαρμακοποιοί έχουν διαμηνύσει πως μια τέτοια αλλαγή είναι για αυτούς κόκκινο πανί.

 

Δεν είναι τυχαίο πως τα στελέχη της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις που θα έφερναν νέες αλλαγές στα φάρμακα, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον πρόεδρο Κώστα Λουράντο, να βρίσκεται με το χέρι στη σκανδάλη.

 

Εξάλλου η φαρμακευτική δαπάνη και οι παροχές στον τομέα αυτό έχουν ήδη κουρευτεί δεόντως και οι επιπλέον αλλαγές μόνο κακό θα έφερναν παρά καλό.

 

Παρότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αποφύγει αυτές τις αναταράξεις κυρίως εξαιτίας των έντονων πολιτικών διεργασιών που επικρατούν στη χώρα, τίποτε δεν αποκλείεται. Άλλωστε η τρόικα είναι αυτή που στο τέλος θα αποφασίσει…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button