ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα απόλυση στο Νοσοκομείο της Νίκαιας του αναπληρωτή Διοικητή! Μπλόκαρε το νοσοκομείο και για απλές εξετάσεις

Χωρίς Διοίκηση το Νοσοκομείο Νίκαιας μετά τη νέα απόλυση του αναπληρωτή Διοικητή.
Σε αναστάτωση είναι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς εδώ και μία εβδομάδα έχει μείνει και χωρίς αναπληρωτή Διοικητή, μετά την αιφνίδια απόλυσή του με εντολή του υπουργού Υγείας, όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο εκπρόσωπος των γιατρών νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο (2018) η αποπομπή του Διοικητή του Νοσοκομείου Δήμητρα Μπούτου, ο οποίος φέρεται να παρουσίασε πλαστά πτυχία, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε λόγω της μη τήρησης των πολιτικών της κυβέρνησης, αλλά και για τη διαχείριση του κυλικείου. Δείτε ΕΔΩ την αναστάτωση που προκάλεσε το θέμα: «Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα πλαστά πτυχία των στελεχών! Παρέμβαση της εισαγγελίας για τη Νίκαια»

Η αιφνίδια απομάκρυνση και του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας αλλά και δύο διορισμένων μελών του ΔΣ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχει αφήσει χωρίς υλικά το νοσοκομείο και τους ασθενείς. Όπως λέει στο HealthReport.gr ο κ.Παπανικολάου: «Πλέον δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για βιομηχανικές εξετάσεις ούτε για απλές, αφού δε δίνονται εντολές για προμήθειες».

Πως απομακρύνθηκε και ο αναπληρωτής από τη Νίκαια

Ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου εξηγεί στο HealthReport.gr πως φθάσαμε το νοσοκομείο να μείνει ακέφαλο και σήμερα να δυσλειτουργεί:

Ο Πάνος Παπανικολάου

«Με απόφαση της κυβέρνησης η οποία όπως και οι προκάτοχοί της επιλέγει, διορίζει, παύει και αντικαθιστά τους διοικητές των νοσοκομείων κατά το δοκούν και φυσικά όλα όσα λένε περί αξιοκρατικών κριτηρίων είναι προπαγανδιστικά, αποφάσισε για δικούς της λόγους να παύσει τον τέως Διοικητή και αποφάσισε να αναθέσει επ’ αόριστον καθήκοντα διοικητή στον μέχρι πρότινος αναπληρωτή.

Ενώ λοιπόν το νοσοκομείο λειτουργούσε έτσι εδώ και δυο μήνες, αιφνίδια την περασμένη Δευτέρα δυο μήνες μετά την απομάκρυνση του τέως Διοικητή, με έγγραφο του ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός αποπέμπει τον αναπληρωτή Διοικητή και δύο διορισμένα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι εξωνοσοκομειακοί και είναι και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Όμως μετά από αυτό δεν διόρισε κανέναν στη θέση του με αποτέλεσμα εδώ και μια εβδομάδα να μην υπάρχει Διοίκηση στο Νοσοκομείο.
Συνέπεια είναι να υπάρχει πλήρης παράλυση στις διοικητικές υπηρεσίες, το οποίο οδηγεί σε λειτουργικό αδιέξοδο».

Τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο επικρατεί αναστάτωση στους εργαζόμενους καθώς ουδείς γνωρίζει τι να πράξει και πως θα προχωρήσουν διάφορες διοικητικού τύπου εργασίες και προμήθειες.
Ο κ.Παπανικολάου περιγράφει στο HealthReport.gr δύο πιθανές εκδοχές για τη διοικητική διάλυση του Νοσοκομείου: «Πρόκειται για έναν μεγάλο παραλογισμό. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γιατί έφυγαν και γιατί κατέληξε ακέφαλο το νοσοκομείο.

Κατ’ εκτίμηση με δύο εκδοχές εξηγείται αυτή η κατάσταση. Η πρώτη που είναι η αθωότερη είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύγκρουση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για αλληλομετάθεση ευθυνών.

Και η γραφική πλευρά αυτής της κατάστασης είναι ότι ο κεντρικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με αστείους υπαινιγμούς προσπαθούσε να πει ότι για τα πλαστά πτυχία του διοικητή και για τις όποιες διοικητικές πράξεις σχετικά με το κυλικείο δεν φταίει ούτε ο Ξανθός ούτε ο Πολάκης ούτε ο διοικητής, αλλά φταίει η ΑΡΣΙ, οι εκπρόσωποι των γιατρών, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι… Φταίνε όλοι πλην των ιδίων. Αυτή είναι η γραφική πλευρά.

Η ουσιαστική πλευρά είναι ότι παραλύουν διοικητικά το νοσοκομείο και επίσης στιγματίζουν και δυο ανθρώπους που είναι στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: τα δύο εξωνοσοκομειακά μέλη του ΔΣ)».

Κατά τον εκπρόσωπο των γιατρών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας πίσω από αυτήν την υπόθεση της εγκατάλειψης του Νοσηλευτικού ιδρύματος μπορεί να κρύβονται και ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως λέει στο HealthReport.gr: «Η δεύτερη εκδοχή για το που μπορεί να οφείλεται αυτό το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο, λέει ότι εδώ και πάνω από έναν χρόνο είχε γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η εξαγγελία ότι θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στη Νίκαια ένα σύστημα σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας ένα σύστημα ακτινοχειρουργικής και από τότε στα παρασκήνια έχει ξεσπάσει αβυσσαλέος πόλεμος συμφερόντων που έχουν βάλει στο στόχαστρο το νοσοκομείο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλουν ένα τέτοιο σύστημα να εγκατασταθεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, ή θέλουν να το κατευθύνουν με κάποια πανεπιστημιακή διαδικασία με τη γνωστή μέθοδο ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου, έτσι ώστε κάποιοι καθηγητές να το διαχειρίζονται ασκώντας ιδιωτικά ιατρική που δυστυχώς παραμένει «νόμιμο».

Το κυλικείο του Νοσοκομείου Νίκαιας και η γνώση Πολάκη

Πάντως κατά την πρόσφατη αποπομπή του τέως Διοικητή του Νοσοκομείου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε ισχυριστεί ότι απομακρύνθηκε επειδή όπως είχε πει στη δημόσια τηλεόραση: «Δεν εφάρμοζε την πολιτική της κυβέρνησης για το κυλικείο και ότι υπήρχε καθυστέρηση στην απορρόφηση κονδυλίων”.

Ο Πάνος Παπανικολάου λέει στο HealthReport.gr: «Κανείς δεν καταλαβαίνει ποια είναι η πολιτική για το κυλικείο, καθότι η ρίζα του κακού είναι εδώ και 20 χρόνια οπότε και έγινε μία σκανδαλώδης σύμβαση υπέρ του ιδιώτη και σε βάρος του δημοσίου που δεν αφορά στο κυλικείο αλλά σε καφετέρια- εστιατόριο- αναψυκτήριο. Μάλιστα δεν είναι αυτό το κυλικείο του νοσοκομείο, το οποίο είναι άλλο σε άλλο χώρο το οποίο είναι κλειστό εδώ και λίγα χρόνια.

Καμία κυβέρνηση αυτά τα 20 χρόνια ούτε η σημερινή δεν έχει τολμήσει να καταργήσει αυτή τη σύμβαση παρά τις διαμαρτυρίες, γιατί ο ιδιώτης πάντοτε σε διάφορες προσπάθειες που έχουν γίνει από διάφορες διοικήσεις, χρησιμοποιώντας τη σύμβαση δικαιώνεται πάντα δικαστικά.

Γι αυτο έχουμε πει να καταργηθεί αυτή η σύμβαση που μόνο νομοθετικά μπορεί να γίνει.
Ο κ.Πολάκης δε δικαιούται να μην το ξέρει, καθότι όταν είμασταν και οι δυο ειδικευόμενοι, μαζί φωνάζαμε για τη σκανδαλώδη αυτή σύμβαση και ότι πρέπει να καταργηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από κόσκινο όλα τα πτυχία των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι ψάχνουν οι αρχές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button