ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα διάψευση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό περί αποπομπής του από τον Διεθνή! Τι υποστηρίζει

Αναλυτικότερα με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, η διοίκηση γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής δεν μας έχει αποσταλεί καμία σχετική απόφαση.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Καταστατικού, έχοντας ολοκληρώσει το έργο της από τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, παρέδωσε το Καταστατικό στο Κ.Δ.Σ. (το οποίο συνεδριάζει σήμερα 11 Οκτωβρίου 2018, στις 17:00) και αντίγραφο του έχει δοθεί και στην Δ.Ο.Ε.Σ. και στο Υπουργείο Υγείας.

Το Κ.Δ.Σ. θα προωθήσει το Καταστατικό στην Γενική Συνέλευση στις 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να εγκριθεί από τα τακτικά μέλη του Ε.Ε.Σ. και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι κατά νόμον προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η κατάθεση του Καταστατικού για έγκριση στο Πρωτοδικείο.

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω ανοίγει κατάλογος εγγραφής νέων μελών και προκηρύσσονται εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν εντός 20 ημερών.

Καταλήγοντας η Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπογραμμίζει ότι το φορτίο που αναλάβαμε από προηγούμενες διοικήσεις, που έφεραν σε αδιέξοδο τις σχέσεις μας αλληλεγγύης και συνεργασίας με την Δ.Ο.Ε.Σ., είναι πολύ βαρύ, αλλά αισιοδοξούμε ότι με την επιμονή μας και την εργατικότητά μας θα το ολοκληρώσουμε και θα αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Δ.Ο.Ε.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαψεύδει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την αποπομπή του από τον Διεθνή! Τι δηλώνει ο Πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button