Πολιτική Υγείας

Νέα επίσημη συνάντηση Βορίδη «κλινικαρχών»! Προς λήξη η επίσχεση;

 

Ο υπουργός Υγείας όπως αποκάλυψε το healthreport.gr είχε συναντηθεί την Κυριακή με τρεις «μεγαλοκλινικάρχες» (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να σταματήσει το μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ, που αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για νοσηλείες.

 

Κατά τη μυστική συνάντηση- που επιχειρήθηκε διακαώς να μη δημοσιοποιηθεί- ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους κλινικάρχες πως θα γίνει ότι είναι δυνατό για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη του οργανισμού που λιμνάζουν…

 

Αυτό όμως που παζαρεύεται τώρα είναι να πληρωθεί ο κλάδος τον 8ο μήνα του έτους και όχι μόνο τους επτά κατά τους οποίους οι κλινικές παρείχαν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

 

Αντίστοιχη συζήτηση πάντως θα γίνει και επισήμως μεταξύ του υπουργού Υγείας και των εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) που θα συναντηθούν μαζί του στο υπουργείο Υγείας.
Ο κλάδος αμέσως μετά θα συνεδριάσει για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις, εάν δηλαδή θα λήξει η επίσχεση ή όχι.

 

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί ασθενείς απέφυγαν τις ημέρες αυτές να νοσηλευθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να μην πληρώσουν από την τσέπη τους και υποχρεωθούν στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε κατά τη συνήθη τακτική ο οργανισμός πληρώνει με καθυστέρηση…

 

Γεγονός όμως που κάνει τον κλάδο να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως σημείωναν πηγές στο healthreport.gr.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button