ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις προσλήψεις των γιατρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο κοροναϊός «έφαγε» όπως φαίνεται και την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προσλήψεις των γιατρών!

Νέα κατάρρευση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ και μάλιστα λίγο πριν τη λήξη της δεύτερης παράτασης που δόθηκε.

Από την πρώτη στιγμή το ηλεκτρονικό σύστημα που δημιουργήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις των γιατρών, παρουσίαζε προβλήματα. Πλέον “πέφτει” ακόμη και όλη η σελίδα του esydoctors όπως φαίνεται και στη ΦΩΤΟ παρακάτω:

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Το θέμα είχε αναδείξει το HealthReport.gr γεγονός που επέφερε τις δύο συνεχιζόμενες παρατάσεις από το υπουργείο Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Με αγκάθια η κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα προβλήματα»

Τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δώσει παράταση μέχρι τις 3 Μαρτίου, αλλά λόγω και των νέων τεχνικών προβλημάτων δόθηκε και δεύτερη παράταση η οποία λήγει σήμερα 9 Μαρτίου.
Ωστόσο τα προβλήματα και πάλι δεν αποφεύχθηκαν.

Δείτε παρακάτω τι εμφανίζεται όταν πατά κανείς στην ένδειξη «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ»:

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Να σημειωθεί πως μέσω αυτής της πλατφόρμας θα προσληφθούν 940 μόνιμοι γιατροί στο ΕΣΥ. Η ηγεσία τους υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να επιταχύνει τις διαδικασίες και οι γιατροί να φθάσουν σε 5 μήνες στα νοσοκομεία- όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας- σε αντίθεση με τον 1,5 χρόνο που απαιτείται κατά μέσο όρο με την κλασική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button