ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα μέτρα του υπ. Υγείας για να εξαφανιστούν τα ράντζα από το ΕΣΥ! Τι ανακοινώθηκε

Επιχείρηση – σκούπα για να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία ξεκινά το υπ. Υγείας σε ενάμιση μήνα από τώρα.

Μάλιστα η αρχή θα γίνει από το Αττικό νοσοκομείο, το οποίο σε κάθε εφημερία του αναπτύσσει ράντζα καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο, που εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, αφού και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα μετά από κάθε εφημερία, όπως ο Ευαγγελισμός, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, οι ασθενείς καταλήγουν να είναι ο ένας πάνω στον άλλο στους διαδρόμους!

Δείτε ΕΔΩ τις Εικόνες- ντροπής στο «Αττικόν»: Ασθενείς σε απόγνωση σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου (φωτο)

Έρχονται μέτρα

Όπως προανήγγειλε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δύο νέων γραμμικών επιταχυντών στο Αττικό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος  το πρώτο βήμα θα γίνει μέσα στο Μάρτιο, με τον διορισμό 14 μόνιμων γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών έξω από τα ΤΕΠ αλλά και να διαχειρίζονται πιο σωστά τα επείγοντα περιστατικά.

 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί σχέδιο αναμόρφωσης των εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο στην αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων, τα οποία «παραδοσιακά» γεμίζουν με ράντζα όταν εφημερεύουν.

Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Τρία μέτρα για να χτυπηθούν τα ράντζα στα Νοσοκομεία! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Το αμέσως επόμενο βήμα για να “χτυπηθεί” το φαινόμενο είναι να αλλάξει το σύστημα εφημέρευσης των δημοσίων νοσοκομείων.

Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Υγείας δεν έδωσε το σαφές χρονοδιάγραμμα καθώς θα πρέπει να προηγηθεί σχετική διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Επίσης αναμένεται να ξεκινήσει η 24ωρη λειτουργία τουλάχιστον πέντε Κέντρων Υγείας στο λεκανοπέδιο έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία! Βέβαια δεν έγινε γνωστό από τον Γενικό Γραμματέα του υπ. Υγείας, αν το προσωπικό επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ειδικά το χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ευαγγελισμός στα ράντζα αναστενάζει! Δείτε νέες ΦΩΤΟ από την τελευταία εφημερία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button