ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα οδηγία ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς: Δηλώστε το ωράριο για τους ασφαλισμένους! Στα κάγκελα ο κλάδος

Με νέα της οδηγία ζητά από τους συμβεβλημένους γιατρούς να δηλώσουν το ωράριο τους το οποίο θα διαθέτουν για την εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα των επισκέψεων με μέσο χρόνο εξέτασης τα 15 λεπτά, ελάχιστοι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν.

Αλλά αυτό δε φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία για τον ΕΟΠΥΥ καθώς φαίνεται πως στόχος είναι να μετατραπούν και τα ιδιωτικά ιατρεία κάτι σαν ιατρεία του πάλαι ποτέ ισχυρού ΙΚΑ. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε: «Μπάχαλο με τις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ πρώτη ημέρα του νέου συστήματος! Έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό»

Τότε που οι γιατροί εξέταζαν για … 5 λεπτά τους εκατοντάδες ασθενείς που περίμεναν στην ουρά ακόμη και μέχρι τα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ: «Σε συνέχεια της ΔΒ3/35399/22-8-2017 οδηγίας, προκειμένου όλοι οι συμβεβλημένοι ιατροί να δηλώσουν στο eΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, σας γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, από 2/10/2017.

Η καταχώρηση ωραρίου διαθέσιμων ιατρικών επισκέψεων, αποτελεί προϋπόθεση εκτέλεσης οποιασδήποτε επίσκεψης ή προγραμματισμού ραντεβού, εντός του υφιστάμενου μηνιαίου ορίου επισκέψεων. Το ημερήσιο ωράριο και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, καταγράφεται με την εκάστοτε ημερομηνία έναρξης ισχύος, που θα δηλωθεί.

Αντίστοιχη ενημέρωση λαμβάνετε, με μήνυμα στην οθόνη, κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εκτέλεσης ιατρικής επίσκεψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα σενάρια

Παίρνουν πίσω την αξιολόγηση των γιατρών του ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριο κούρεμα στις δαπάνες του υπ.Υγείας για το 2018! Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός

Το ΕΣΥ γερνάει επικίνδυνα! Γιατροί λίγο πριν τη σύνταξη. Όλα τα στοιχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button