ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και νοσηλευτές που θα πάνε Καστελόριζο! Δείτε πόσα δίνει ο ΠΙΣ

Ένα νησί που δε διαθέτει ούτε για δείγμα ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό με συνέπεια οι κάτοικοι της νησιωτικής μας κουκίδας να βασανίζονται καθημερινά.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εξ ανάγκης επιλέγουν σε μια κακή στιγμή να μεταφερθούν στη γειτονική Τουρκία που απέχει ελάχιστα ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Στο γειτονικό Τουρκικό Κας άλλωστε (με την ελληνική ονομασία Αντίφυλος) οι κάτοικοι κάνουν…χρυσές δουλειές τόσο από την παροχή ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του Καστελόριζου, όσο και εμπορικά.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε έπειτα από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Μιχάλη Βλασταράκου, να παράσχει οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θα πάνε στο Καστελόριζο.

Τα οικονομικά κίνητρα θα δοθούν στον Γιατρό – Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής – και στον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Καστελόριζο. Τα οικονομικά κίνητρα ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον ιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή, μηνιαίως, επιπλέον του μισθού και των άλλων οικονομικών κινήτρων που παρέχονται από το κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button