Πολιτική Υγείας

Νέα παράταση για τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Πόσο θα κρατήσουν

 

Ανάσα ενός εξαμήνου παίρνουν για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του μεγαλύτερου φορέα υγείας της χώρας καθώς δόθηκε λίγο πριν την εκπνοή του έτους εξάμηνη παράταση.

 

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «παρατείνονται οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α΄107) για μέγιστη διάρκεια 6 μηνών, μέχρι τις 30.6.2015».

 

Οι ασθενείς θα μπορούν μέχρι το καλοκαίρι να επισκέπτονται δωρεάν τους ιδιώτες γιατρούς για τις ανάγκες τους, δεδομένου πως το περιβόητο ΠΕΔΥ είναι ακόμη υπό …διοργάνωση.
Οι εκλογές άλλωστε δεν έφεραν τις πολυπόθητες προσλήψεις στα πολυιατρεία αλλά και την απαραίτητη στήριξη-χρηματοδότηση, με συνέπεια ακόμη και σήμερα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

 

Το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας είναι υπό κατάρρευση γεγονός που οδηγεί τους ασφαλισμένους στους ιδιώτες γιατρούς.
Εκτιμάται μάλιστα πως πλέον περίπου 9 στους 10 ασφαλισμένους οδηγείται αναγκαστικά στα ιδιωτικά ιατρεία αφού το ΠΕΔΥ έχει και αναμονές αλλά και ελλείψεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button