ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες

Με νέο προσωπικό τόσο ιατρικό όσο και διοικητικό και νοσηλευτικό θα επιδιώξει να ενισχύσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η προκήρυξη για το προσωπικό θα βγει στις αρχές του νέου χρόνου και με διαδικασίες εξπρές θα αναλάβουν θέσεις οι νέοι εργαζόμενοι.
Ο χάρτης των προσλήψεων σχεδιάζεται ήδη αφού καταγράφονται όλα τα κενά που υπάρχουν σήμερα στις ΤΟΜΥ, τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Παρότι η προκήρυξη επρόκειτο να βγει νωρίτερα, μετατέθηκε τελικώς λόγω και της ρευστής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την άρνηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ να διαδραματίσουν ρόλο οικογενειακού γιατρού.

Η προκήρυξη πάντως συμπίπτει με την έναρξη του νέου συστήματος παραπομπών (gatekeeping) που φιλοδοξεί να προωθήσει με τη νέα χρονιά ο υπουργός Υγείας, κάτι που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα λειτουργεί: «Αυστηρό σύστημα παραπομπών με οικογενειακό γιατρό πάση θυσία μέχρι τέλος του έτους! Τι σχεδιάζεται»

Άγνωστο βέβαια παραμένει εάν τελικά θα τεθεί σε εφαρμογή των νέο σύστημα από 1.1.2019 όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δεδομένων και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό τόσο στις δημόσιες Μονάδες όσο και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και αν θα δοθεί παράταση. Άλλωστε υπάρχουν σκέψεις στην οδό Αριστοτέλους να δοθεί λίγος χρόνος για να συγκεντρωθεί περισσότερο ιατρικό προσωπικό αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες περιοχές της Ελλάδος είναι χωρίς οικογενειακό γιατρό! Όλες οι ελλείψεις

Υποχρεωτικά όλοι με οικογενειακό γιατρό από τον Ιούνιο! Ποιοι εξαιρούνται

Δείτε τι προβλέπει η σύμβαση των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλοι οι όροι

Λιγότεροι από 1000 οικογενειακοί γιατροί για 11 εκατ. Έλληνες! Τι έδειξε η τελευταία προκήρυξη στις ΤΟΜΥ

Οικογενειακός γιατρός ετών …75! Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς 3ης ηλικίας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button