ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα πρωτόκολλα συνταγογράφησης για την πνευμονική υπέρταση! Όλες οι οδηγίες

Συγκεκριμένα η ειδική επιτροπή που συστάθηκε με εξειδικευμένους επιστήμονες, αφού μελέτησε την πάθηση και εξέτασε λεπτομερώς όλες τις υπάρχουσες θεραπείες προχώρησε στην έκδοση οδηγιών για τη θεραπεία της νόσου, οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους τους γιατρούς.
Στόχος είναι ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω του ελέγχου των συνταγών αλλά και προκαθορισμένων βημάτων που πρέπει να ακολουθεί το ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Ήδη έχουν καταρτισθεί πρωτόκολλα συνταγογράφησης για πολλές ασθένειες ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να φθάσουν τα 70-80. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Έρχονται 25 νέα πρωτόκολλα συνταγογράφησης φαρμάκων από 20 Ιουλίου! Ποιες ασθένειες θα αφορούν”

Η Πνευμονική Υπέρταση πάντως είναι σπάνια νόσος και η συχνότητα της στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 30 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να υποτιμά την πραγματική συχνότητα, μια και τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει μια αυξητική τάση, πιθανώς εξαιτίας της ευαισθητοποίησης του ιατρικού κόσμου.

Σε ανεπτυγμένες χώρες διαγιγνώσκονται περί τα 1-5 περιστατικά ιδιοπαθούς και κληρονομούμενης Πνευμονικής Υπέτασης ανά εκατομμύριο κατοίκων ετησίως. Η νόσος προσβάλλει συχνότερα γυναίκες και στη πιο συνήθη της μορφή, την ιδιοπαθή, δεν ανευρίσκεται κάποιος προδιαθεσικός παράγοντας. Ομάδες υψηλού σχετικού κινδύνου για ανάπτυξη της νόσου είναι οι ασθενείς με νόσους στου συνδετικού ιστού και κυρίως με συστηματικό σκληρόδερμα, οι ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες, οι ασθενείς με πυλαία υπέρταση καθώς και ασθενείς που έχουν λάβει συγκεκριμένα φάρμακα ή τοξίνες.

Διαβάστε παρακάτω πατώντας ΚΛΙΚ στο link όλες τις νέες οδηγίες συνταγογράφησης για την πνευμονική υπέρταση:

HealthReport.gr- ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button