ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Νέα σενάρια για Grexit φέρνουν ανησυχία για τα φάρμακα! Τι θα κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες

Οι δύσκολες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις με τους δανειστές, έχουν επαναφέρει τα σενάρια που όλοι ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015.
Η ανησυχία τότε είχε εστιασθεί στους ασθενείς και αν θα υπήρχαν διαθέσιμα φάρμακα στην περίπτωση που η χώρα θα χρεωκοπούσε και θα έβγαινε από το ευρώ.

Τότε οι φαρμακοβιομηχανίες είχαν δημιουργήσει ένα έκτακτο σχέδιο για την περίπτωση του Grexit, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Ένα σχέδιο που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει το σχέδιο που είναι ακόμη σε ισχύ: «Έκτακτο σχέδιο των Φαρμακοβιομηχανιών για χρεωκοπία της Ελλάδος! Τι προβλέπει»

Πάντως η φαρμακευτική αγορά φαίνεται πως μετά το δραματικό καλοκαίρι του 2015, είναι πιο ώριμη για να διαχειριστεί μια τέτοια περίπτωση.
Στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας και μέλη του ΣΦΕΕ, έλεγαν στο HealthReport.gr, πως οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση και θα έχουν πάντα διαθέσιμα τα φάρμακά τους για τους ασθενείς.

Άλλωστε και το έκτακτο σχέδιο του κλάδου προβλέπει πως φάρμακα απαραίτητα για την επιβίωση ασθενών, θα υπάρχουν βρέξει χιονίσει σε απόθεμα τουλάχιστον τριών μηνών.

Βέβαια οι ίδιες πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως είτε στην περίπτωση που οι συνομιλίες για την αξιολόγηση δεν πάνε καλά, είτε καρποφορήσουν οι συνομιλίες με τους δανειστές, οι Έλληνες ασθενείς δε θα έχουν στη διάθεσή τους τα νέα καινοτόμα φάρμακα, αν η κυβέρνηση επιμείνει να επιβάλει χαράτσι 25% στις φαρμακοβιομηχανίες για την εισαγωγή των σκευασμάτων αυτών στη λίστα με τα αποζημιούμενα φάρμακα.

Πρόκειται για το θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό έντονα τον κλάδο παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει μάλλον να κάνει μικρές υποχωρήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ για τις σχετικές συνομιλίες: «Στροφή της κυβέρνησης στην πολιτική φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι διορθώσεις».

Όπως και να χει, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις τονίζουν πως φάρμακα απαραίτητα για τη ζωή των ασθενών, θα υπάρχουν στη χώρα μας με ή δίχως ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησαν πάλι οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας! Όλες οι λεπτομέρειες

Κούρεμα φαρμάκων μέχρι και το 2018! Όλη η απόφαση για τα νοσοκομειακά φάρμακα

Στροφή της κυβέρνησης στην πολιτική φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι διορθώσεις

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button