ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα συνάντηση ΕΟΠΥΥ-«Κλινικαρχών»! Τι θα γίνει με τις συμβάσεις

Νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 12 Μαΐου μεταξύ εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών, στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και οι δύο πλευρές να συνάψουν νέα σύμβαση συνεργασίας.

Προς ώρας οι δύο πλευρές βρίσκονται σε απολύτως αντίθετη κατεύθυνση καθώς ο μεν ΕΟΠΥΥ ζητά το 25% των κρεβατιών των ιδιωτικών κλινικών να δίνεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δωρεάν οι δε κλινικές δε σκοπεύουν να παράσχουν πάνω από το 10%. Διαβάστε ΕΔΩ τι δίνει η μία πλευρά και τι ζητά η άλλη: «Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ- Ιδιωτικών Κλινικών! Στον αέρα ακτινοθεραπείες και χειρουργεία»

NOSOKOMEIA

Η νέα συνάντηση δίνει ελπίδες ότι μπορεί οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν και απρόσκοπτα οι νοσηλείες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα πάντως οι σχέσεις τους δεν είναι και στο καλύτερο σημείο καθώς καμία πλευρά δεν κάνει πίσω. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε μέσα στο Πάσχα, καθώς οι κλινικές εκτός των άλλων έμειναν και απλήρωτες αφού η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην προβεί αυτό το μήνα σε καμία πληρωμή, νοσηλειών και αιμοκαθάρσεων: «Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;»

Μέσα στο κλίμα διαφωνίας που επικρατεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, ήρθε και η αύξηση του ΦΠΑ να εντείνει περισσότερο τα πράγματα.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ από 23% σε 24% επηρεάζει και τον τομέα της Υγείας. Αποτέλεσμα είναι οι νοσηλευόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να πρέπει να πληρώνουν παραπάνω από την τσέπη τους, αφού το συνολικό ποσό των εξόδων για μία νοσηλεία θα εκτοξευθεί.

Πάντως οι «κλινικάρχες» δηλώνουν αποφασισμένοι πως αν ο ΕΟΠΥΥ δε ρίξει τις απαιτήσεις του, θα σταματήσουν στις 30 Ιουνίου τις συμβάσεις και δε θα δεχθούν άλλη παράταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ- Ιδιωτικών Κλινικών! Στον αέρα ακτινοθεραπείες και χειρουργεία

Έρχονται νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ για ιδιωτικές κλινικές που υπερχρεώνουν τους ασθενείς!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button