Επιχειρηματικά ΝέαΠαιδί

Νέα σύμπραξη Novo Nordisk και UNICEF για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας!

Η Novo Nordisk και η UNICEF ανακοίνωσαν σήμερα μία νέα σύμπραξη για να βοηθήσουν στην πρόληψη του υπερβολικού βάρους των παιδιών και της παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως, εστιάζοντας αρχικά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, η υπηρεσία παιδιών των Ηνωμένων Εθνών και η Παγκόσμια Εταιρεία Υγειονομικής Περίθαλψης θα συνδέσουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο πρόληψης του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας, καθώς και την αντιμετώπιση των αιτίων τους. Η σύμπραξη θα καλύπτει αρχικά μία περίοδο τριών ετών.

«Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία μπορούν να συμβάλουν στην κακή υγεία, στο στιγματισμό, ακόμη και στη μείωση του μορφωτικού επιπέδου», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Henrietta Fore. «Με εταίρους όπως η Novo Nordisk, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και του υπερβολικού βάρους γίνεται ευρύτερη κοινωνική ευθύνη, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων, της κοινωνίας, του ιδιωτικού τομέα, των κοινοτήτων και των οικογενειών».

Πρόσφατα στοιχεία από την έκθεση UNICEF, «UNICEF’s State of the World’s Children Report 2019», δείχνουν ότι το υπερβολικό βάρος των παιδιών και η παιδική παχυσαρκία αυξάνονται σχεδόν παντού. Σήμερα, υπάρχουν 40 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών που είναι υπέρβαρα. Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5-19 ετών που είναι υπέρβαρα, έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερβολικό σωματικό βάρος και η παχυσαρκία είναι μία κρίση στην δημόσια υγεία που απαιτεί άμεση προσοχή. Το υπερβολικό βάρος των παιδιών και η παιδική παχυσαρκία είναι κάτι περισσότερο από μια ατομική επιλογή, είναι δουλειά όλων μας. Μαζί με τη UNICEF, ελπίζουμε να βοηθήσουμε εκατομμύρια παιδιά να ακολουθήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και ταυτόχρονα να μειώσουμε το φορτίο της νόσου της παχυσαρκίας στην κοινωνία», λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen.

Το υψηλό σωματικό βάρος στα παιδιά καθώς και η παιδική παχυσαρκία παρουσιάζουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, τόσο για το ίδιο το άτομο όσο και για τις οικογένειες, τις κοινότητες και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Η σύμπραξη που ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στην 30ή επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών, στοχεύει:

• Στη βελτίωση της γνώσης των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σχετικά με την πολιτική για την πρόληψη του υπερβολικού βάρους των παιδιών και της παιδικής παχυσαρκίας στις χώρες μεσαίου εισοδήματος.

• Στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την επίπτωση του υπερβολικού βάρους στα παιδιά και της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και τα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η ανάγκη να γίνουν συστημικές αλλαγές για την αντιμετώπιση αυτής της αυξανόμενης επιδημίας.

• Στην προώθηση και ενίσχυση των παρεμβάσεων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, με ιδιαίτερη έμφαση στο Μεξικό και την Κολομβία.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close