ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα τροπολογία για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία έως τέλος Μαρτίου 2019 όλοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ!

Τροπολογία που θα αναγκάζει ακόμη και τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν στο HealthReport.gr πως είναι ήδη έτοιμο το προσχέδιο της τροπολογίας, ώστε οι γιατροί του ΠΕΔΥ που επέστρεψαν στο ΕΣΥ μέσω της Δικαιοσύνης μετά την ψήφιση του νόμου του 2017 που επέβαλε την επιλογή ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, να βάλουν και αυτοί λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία έως τέλος Μαρτίου του 2019. Εάν βέβαια επιθυμούν να μείνουν στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι με βάση τον συγκεκριμένο νόμο του 2017 οι γιατροί του ΠΕΔΥ έχουν περιθώριο έως 31.12.2018 να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Διαφορετικά πρέπει να αποχωρήσουν. Γι αυτό άλλωστε και αναμένεται να αποχαιρετήσουν το ΕΣΥ περίπου 800 γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αποχωρούν 800 γιατροί από Κέντρα Υγείας και Δημόσιες Μονάδες σε δύο μήνες! Όλες οι πληροφορίες»

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του χρόνου αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ώστε να μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα.
Από την άλλη πάντως οι Γιατροί του ΠΕΔΥ έχουν περάσει στην αντεπίθεση προσφεύγοντας εκ νέου στη δικαιοσύνη με αγωγές και μηνύσεις κατά του υπουργείου Υγείας τόσο για τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις, όσο και για την υποχρεωτική τους μετατροπή σε «οικογενειακούς γιατρούς» ώστε να στηρίξουν τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργός Υγείας κατά Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν σχέση με τα σχέδια της κυβέρνησης ούτε τις αποφάσεις του κόμματος!

Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν

Γιατροί ΠΕΔΥ: Τι θα γίνει με όσους έχουν ακόμη ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία! Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Νέο όχι των γιατρών των Κέντρων Υγείας να γίνουν οικογενειακοί γιατροί! Εξώδικη δήλωση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button