ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Νέα φάρμακα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ! Όλος ο κατάλογος

Νέα φάρμακα εντάσσονται στη λίστα με τα αποζημιούμενα σκευάσματα από τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται κυρίως για γενόσημα φάρμακα τα οποία θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι Έλληνες ασθενείς με την οικονομική κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης.

Η αποζημίωσή τους πάντως θα ξεκινήσει ταυτόχρονα όπως επισημαίνεται με την γνωστοποίηση του νέου Δελτίου Τιμών που θα περιλαμβάνει ανατιμολογήσεις για όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων εντός της εβδομάδας! Όλες οι πληροφορίες»

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας:

«Αποφασίζουμε, την αποδοχή της γνωμοδότησης της Επιτροπής Αξιολόγησης και την ένταξη των πιο κάτω αναφερόμενων φαρμάκων στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στις αριθμ. πρωτ. 910/18-6-2019 και 915/20-06-2019 γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης»

Όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, η υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνει καινοτόμα σκευάσματα, παρά ελάχιστα νέα, κυρίως με το φόβο μην αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr

Πατήστε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε όλα τα νέα σκευάσματα που θα αποζημιώνονται:

HealthReport.gr Nea farmaka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι: Εκπέμπουν SOS για την υπερφορολόγηση του κλάδου

Πως εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ! Αποκαλυπτική έρευνα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button