ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Νέα φάρμακα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ! Τι ασθένειες αφορούν

Μετά από καιρό αναμονή, νέα φάρμακα μπαίνουν στη λίστα με τα αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ.
Η Επιτροπή της Θετικής Λίστας γνωστοποίησε σήμερα το νέο κατάλογο που περιλαμβάνει τόσο φάρμακα ευρείας χρήσης όσο και ακριβά φάρμακα του καταλόγου 3816.

Εκτός των άλλων η λίστα με τα νέα φάρμακα που θα καλύπτονται πλέον από την κοινωνική ασφάλιση είναι ογκολογικά, για το αναπνευστικό σύστημα, για τη νόσο του πάρκινσον, ψυχοαναληπτικά, για το νευρικό σύστημα, οφθαλμολογικά κ.α.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν για πρώτη φορά δικαίωμα μόνο μίας ημέρας να υποβάλλουν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους (23 Μαίου) ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει διαβούλευση απ’ ευθείας με την Επιτροπή της Θετικής Λίστας και όχι με τη δευτεροβάθμια επιτροπή όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκόπευε να καταργήσει τη δευτεροβάθμια επιτροπή φαρμάκων όπου γίνονταν οι σχετικές διαβουλεύσεις.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι επικρατεί προβληματισμός στην αγορά φαρμάκου, καθώς η νέα θετική λίστα φαρμάκων εξεδόθη μετά το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή με τα μέτρα του μνημονίου που περιελάμβαναν και τις αλλαγές στα φάρμακα. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα μέτρα: “Ιδού τα νέα μέτρα για τα φάρμακα μετά τη συμφωνία με την τρόικα! Τι προβλέπεται για γιατρούς- φαρμακοποιούς”

Ωστόσο εκδόθηκε, χωρίς να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.

Όμως είναι βέβαιον ότι η νέα θετική λίστα έχει συνταχθεί με βάση τα νέα μέτρα για τα φάρμακα, όπως είχε διευκρινιστεί από το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν τα παζάρια για τις τιμές των φαρμάκων μετά το νέο μνημόνιο! Όλες οι πληροφορίες

Μέτρα ενίσχυσης των γενοσήμων μόνο στα… χαρτιά! Τι δεν εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο

Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο

Παρασκήνια: Όταν η Τουρκία θέλει να «κλέψει» και τα ελληνικά φάρμακα!

Έρχεται νέο πλαφόν συνταγογράφησης για κάθε γιατρό ξεχωριστά! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Πως θα γίνονται οι εκπτώσεις στα ακριβά φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button