Ειδήσεις ΥγείαςΣκλήρυνση κατά πλάκας

Νέα Όπλα στη μάχη ενάντια στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας!

Η εμπειρία σε περισσότερους από 91.500 ασθενείς παγκοσμίως, που παρακολουθούνται ήδη έως και 10 χρόνια, αλλά και η γνωμοδότηση υπέρ της διεύρυνσης της ένδειξης της Φινγκολιμόδης, ανακοινώθηκαν σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Εταιρία Αθηνών.

Όπως τόνισε ο Αρχίατρος, Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του 401 ΓΝΣ, Νικόλαος Φάκας, «τα τελευταία χρόνια το θεραπευτικό φάσμα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, διευρύνθηκε με την εισαγωγή νέων θεραπευτικών επιλογών, αλλά κυρίως με την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών της νόσου.

Πλέον παρακολουθούμε την ενεργότητα της νόσου επί 4 κριτηρίων,ήτοι τις υποτροπές, τις εστίες στη μαγνητική, την αναπηρία και την εγκεφαλική ατροφία. Η δυνατότητα θεραπευτικής παρέμβασης πλέον με θεραπείες που δρουν αποτελεσματικά και στους τέσσερις δείκτες, όπως η φινγκολιμόδη, αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των ιατρών».

Επιπρόσθετα, η παρουσίαση νέων δεδομένων στην 66η Ετήσια Συνεδρίαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας επεσήμανε ο κος Φάκας, καταδεικνύουν ότι η φινγκολιμόδη επιβραδύνει το ρυθμό μείωσης του όγκου του εγκεφάλου στους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν,κατέδειξαν ότι ένας σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που έλαβαν φινγκολιμόδη (έναντι ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο) παρουσίασαν ρυθμούς μείωσης του όγκου του εγκεφάλου, συγκρίσιμους με υγιή άτομα χωρίς ΣΚΠ.

Να σημειωθεί ότι η διεύρυνση της ένδειξης και η δυνατότητα που δίνεται στους ασθενείς να λαμβάνουν φινγκολιμόδη ανεξαρτήτως της αρχικής τους θεραπείας, αποδεικνύει περίτρανα την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην ασφάλεια του προϊόντος, κατέληξε ο κος Φάκας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button