Πολιτική Υγείας

Νέες απαιτήσεις ΕΟΠΥΥ από γιατρούς! Τι ζητά με επιστολή του

Δε φθάνει που αποτελεί την …επιτομή των καθυστερήσεων και των κουρεμάτων στις οφειλές του τώρα ο ΕΟΠΥΥ ζητά και λεπτομέρειες κάθε είδους από τους συμβεβλημένους γιατρούς για το πώς χειρίζονται τους ασθενείς τους.

Μια επιστολή που έφθασε στα email πολλών γιατρών πριν λίγα 24ωρα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον κλάδο. Ο Οργανισμός ζητά να απαντήσουν εντός τριών ημερών για το πόσους ασθενείς έχουν εξετάσει, γιατί ξεπέρασαν το πλαφόν στη συνταγογράφηση τις πρώτες ημέρες του μήνα, πόση ώρα χρειάζονται να εξετάσουν έναν ασθενή αλλά και άλλα ερωτήματα που έχουν επιφέρει έντονο εκνευρισμό στους γιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με σκληρή του ανακοίνωση ζητά την απομάκρυνση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καταστάσεις. Οι ιδιώτες γιατροί από την άλλη τρέχουν να συμπληρώσουν το έντυπο που τους εστάλη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να πρέπει στη συνέχεια ακόμη και να απολογηθούν.

Ωστόσο είναι άγνωστο εάν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία ή έλαβε σχετική εντολή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα στα γραφεία του οργανισμού στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button