Πολιτική Υγείας

Νέες απαιτήσεις τρόικας: Δώστε φάρμακα- Κόψτε από φαρμακοποιούς! Τι ζητούν

Εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν να σκεφτούν τις τελευταίες ημέρες και τα τελεσίγραφα της τρόικας που έρχεται ξανά στη χώρα μας με νέες διαθέσεις για περικοπές και μέτρα.

Ειδικότερα στον τομέα της υγείας οι δανειστές μας θέλουν να δουν και εμπράκτως ότι η συγκυβέρνηση εξασφαλίζει περίθαλψη και φάρμακα για όλους τους ανασφάλιστους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι πλήρη κάλυψη.

Η εσπευσμένη ανακοίνωση θεωρείται από πολλούς ως μια κίνηση να καθησυχαστεί η τρόικα που περιμένει να κάνει …φύλλο και φτερό τις υποσχέσεις Άδωνι. Βέβαια επειδή πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ελάχιστα είναι έτοιμα, ο υπουργός Υγείας τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να βρει ειδικά τα φάρμακα για την κάλυψη των 2 εκατ. και πλέον ανασφαλίστων ώστε να μη διαπιστωθεί ότι οι δεσμεύσεις ήταν λόγια του ..αέρα.

Γι αυτό και έχει ζητήσει – όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr
-από όλες τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις να βγάλουν συγκεκριμένο πρόγραμμα με δωρεάν παροχή φαρμάκων για τους ανασφάλιστους.

Σε ότι αφορά το κέρδος των φαρμακοποιών το οποίο ζητά να μειωθεί περαιτέρω η τρόικα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχεδιάζει να κάνει …ντρίπλα καθώς θα υποστηρίξει ότι μέσω των ακριβών φαρμάκων που θα πωλούνται πλέον και από τα φαρμακεία της γειτονιάς (με μειωμένο ποσοστό κέρδους) τα έσοδα του κλάδου μειώνονται μέχρι και το 17%. Να σημειωθεί ότι οι δανειστές μας ζητούν να μειωθεί το ποσοστό κέρδους στο 15%.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button