ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέες βελτιωτικές κινήσεις για τον οικογενειακό γιατρό! Τι σχεδιάζεται

Βελτιώσεις στην πρόταση που έχει γίνει στους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς (Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους) σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι οι συσκέψεις είναι συνεχείς προκειμένου να βρεθεί η «φόρμουλα» που και δε θα ανεβάσει πολύ τη δαπάνη και θα ικανοποιεί τους ιδιώτες γιατρούς.

Άλλωστε ο αριθμός των ιδιωτών οικογενειακών γιατρών σε όλη τη χώρα που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ είναι εξαιρετικά μικρός (περίπου 700) και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 10 εκατ. ασφαλισμένων.

Μέχρι στιγμής σε αυτό που φαίνεται να καταλήγουν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας που ασχολούνται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι να βελτιωθούν σε έναν μικρό βαθμό οι αμοιβές, αφού σήμερα οι γιατροί πληρώνονται με περίπου 1 ευρώ το μήνα για κάθε ασθενή που θα εγγράψουν στη λίστα τους, μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Από την άλλη θεωρείται πιθανό να τροποποιηθεί και το ωράριο αλλά και ο αριθμός των δωρεάν επισκέψεων αφού ενώ στο παρελθόν ήταν 200 δωρεάν το μήνα σήμερα διαμορφώνονται στις 300, εξαιτίας και των λιγότερων γιατρών που συμμετέχουν με συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ πάντως είναι έξαλλοι με τον νέο θεσμό που έμεινε στη μέση και αναγκάζει τώρα τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους. Ειδικά μάλιστα αυτήν την περίοδο που η γρίπη σαρώνει και όλοι αναζητούν έναν γιατρό. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πόσα πληρώνουν οι ασθενείς από το περασμένο καλοκαίρι: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν 15 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους για επισκέψεις σε γιατρούς!»

Πάντως ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει για τις συμβάσεις των γιατρών το υπουργείο Υγείας, ο κλάδος ζητά οι συμβάσεις να είναι 200 επισκέψεων το μήνα με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 1 ευρώ η αποζημίωση βάσης για τους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλη η απόφαση

“Βαφτίζουν” τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button