ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέες οδηγίες για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των διαγνωστικών εξετάσεων! Τι αλλάζει

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε σε γιατρούς και ασφαλισμένουςμετά την υποχρεωτική αναγραφή δίπλα από κάθε εξέταση του ICD10 με τη διάγνωση η ΗΔΙΚΑ δίνεις νέες διευκρινήσεις. Δείτε ΕΔΩ τι είχε γίνει: «Μπάχαλο με τα νέα όρια των διαγνωστικών εξετάσεων! Στον αέρα το νέο σύστημα εξαιτίας λαθών»

Αναλυτικότερα:

Σε ό,τι αφορά τα παραπεμπτικά με μία (1) μόνο διάγνωση ICD 10:

Υπάρχει η δυνατότητα να συσχετιστούν αυτόματα όλες οι εξετάσεις του παραπεμπτικού με αυτή τη διάγνωση χωρίς να χρειάζεται να οριστεί η συσχέτιση για κάθε εξέταση ξεχωριστά. Αυτό γίνεται πατώντας το κουμπί «Αυτόματη συσχέτιση» που υπάρχει επάνω δεξιά στο πλαίσιο με τις εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα παραπεμπτικά με περισσότερες από μία (1) διαγνώσεις ICD 10:

Για να συσχετιστούν οι εξετάσεις συγκεκριμένης κατηγορίας με διαφορετικές ICD 10 διαγνώσεις, μια προσωρινή λύση είναι να εκδοθεί ξεχωριστό παραπεμπτικό για κάθε διάγνωση ICD 10, που θα περιλαμβάνει μόνο τις εξετάσεις που θα συσχετιστούν με τη συγκεκριμένη ICD 10 διάγνωση και χρησιμοποιώντας τον παραπάνω τρόπο να γίνει αυτόματη συσχέτιση εξετάσεων με την ICD 10 διάγνωση για κάθε ξεχωριστό παραπεμπτικό που εκδίδεται (πατώντας το κουμπί «Αυτόματη συσχέτιση»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Φόβοι για νέες περικοπές χρημάτων λόγω μιας σφραγίδας! Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι ετοιμάζεται

Έπεσε «μαύρο» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση! «Χρεώνει» φάρμακα που δε χορηγήθηκαν

ΗΔΙΚΑ: «Εφαρμόζουμε μηχανογραφικά τους νόμους»! Τι απαντά για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button