ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας από το Αμερικανικό CDC! Πως να τη φτιάξετε μόνοι σας

Βάλτε υφάσματα και όχι χειρουργικές μάσκες διαμηνύει στους πολίτες το Αμερικανικό CDC που είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως σημειώνει σε νέες οδηγίες του προς τους πολίτες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι χειρουργικές μάσκες ή οι εξειδικευμένες N-95 με το ειδικό στόμιο και αναπνευστήρα, καθώς όπως εξηγεί αυτές είναι για τους υγειονομικούς.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σε εξέλιξη μία μάχη για την εξασφάλιση ειδών προστασίας και ελάχιστες χώρες έχουν επάρκεια σε μάσκες, ειδικά γυαλιά, στολές κ.λ.π.

αντισηπτικά για το νέο κορονοϊό

Και στη χώρα μας επικρατεί σύγχυση για τη χρήση της μάσκας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε και για τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η χρήση υφασμάτων εάν κανείς δεν είναι προσεκτικός. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε: « Κορονοϊός: Μπάχαλο με τις μάσκες- Να τις φοράμε ή όχι; Τι συνέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας»

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το CDC πληροφορεί τους πολίτες να φορούν καλύμματα προσώπου σε δημόσιους χώρους, όπου είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης (π.χ. μπακάλικα και φαρμακεία), ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Μάλιστα το CDC δίνει και οδηγίες για το πως μπορούν οι πολίτες να ράψουν από μόνοι τους με απλά υφάσματα προστατευτικά καλύμματα. Δείτε ΕΔΩ τι οδηγίες του CDC για αυτοσχέδιες μάσκες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button