Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέοι “παίκτες” στην αγορά Υγείας με την ΕΣΑΝ Βορίδη! Ποιοι θα διαχειρίζονται το ρευστό

Οι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο και μιλούν για πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας ενώ ο Μάκης Βορίδης υπερασπίζεται με …νύχια και με δόντια την επιλογή του.
Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η νέα εταιρεία φτιάχτηκε εκτός των άλλων και για να βολευτούν κάποιοι ημέτεροι καθώς η περιβόητη ΕΣΑΝ θα αποτελεί έναν ισχυρό μηχανισμό στο χώρο της υγείας.

Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να μιλά απλά για μια εταιρεία που θα προσαρμόζει τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια με βάση τα δεδομένα και τα κόστη, στην ουσία όμως η ΕΣΑΝ θα έρθει να …καπελώσει ακόμη και τον ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε τα μέλη της θα είναι εκείνα που θα καθορίζουν πόσο θα χρεώνεται η περίθαλψη άρα ουσιαστικά θα κατευθύνουν και το ρευστό στην Υγεία.

Και μπορεί ο υπουργός Υγείας να υποστηρίζει πως κυρίαρχο ρόλο θα έχει το κράτος εξαιτίας του 51% των μετοχών της ΕΣΑΝ που θα κατέχει, σκοτεινό σημείο όμως παραμένει το γεγονός πως το 20% των μετοχών της ΕΣΑΝ θα μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες.

Ήδη μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr πολλοί είναι οι …μεγαλο-ιδιοκτήτες του τομέα της Υγείας που αρχίζουν να κάνουν σχέδια και να συνομιλούν με διάφορους παράγοντες για το ενδεχόμενο να πάρουν μέρος των μετοχών της Α.Ε. εταιρείας του Μάκη Βορίδη.

Πάντως οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει και το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου και δη του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button