ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέος κοροναϊός: Τέλος τα ταξίδια από Κίνα για Ελλάδα! Σε συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές υπηρεσίες

Τέλος τα ταξίδια από Κίνα για Ελλάδα βάζει ο νέος κοροναϊός. Ήδη από σήμερα Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία αλλά και ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Υγείας με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue έγινε γνωστό πως οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊό συμμετείχαν επίσης η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής Πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας. Δείτε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Νέος Κοροναϊός: Σε αναμονή οι Έλληνες επιστήμονες για ένα πιθανό κρούσμα στη χώρα μας!

Ο Υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και Κινεζικής Πρεσβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοροναϊός: Αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του! Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button