ΆρθραΔημοφιλήΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέος Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων! Πότε θα διορισθεί

Έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Υγείας για τους ενδιαφερόμενους που ήθελαν να καθίσουν στην ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα αλλάξει ο νόμος για να μπορεί να διορισθεί πρόεδρος της αρεσκείας της νέας κυβέρνησης, τελικώς έγινε προκήρυξη της θέσης.
Βέβαια η προκήρυξη ήταν …ραμμένη στα μέτρα της επιλογής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας γι αυτό και θεωρείται βέβαιον ότι θα διορισθεί τελικώς ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης, λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πάντως όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο υπουργείο Υγείας καθώς η ημερομηνία έληξε στις 20 Μαΐου.
Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δεκάδες φάκελοι έφθασαν στην οδό Αριστοτέλους από στελέχη της αγοράς Υγείας τα οποία θέλησαν να …δοκιμάσουν την τύχη τους.
Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την προτίμηση της στο πρόσωπο του Σωτήρη Μπερσίμη– άλλωστε είχε κάνει και τη σχετική ανακοίνωση- που είναι της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα και λέγεται μάλιστα στην αγορά υγείας πως είχε τη σύμφωνη γνώμη αν όχι πρόταση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Πάντως σε ότι αφορά στην προκήρυξη, όπως εξηγούσαν στο HealthReport.gr παράγοντες της Υγείας, με τα κριτήρια που δόθηκαν άνοιξε η «βεντάλια» των υποψηφίων και η κυβέρνηση μπορεί τελικώς να επιλέξει όποιον επιθυμεί και όχι όποιον έχει τα περισσότερα προσόντα. Άλλωστε τα πολλά προσόντα δε θεωρούνται με βάση την προκήρυξη απαραίτητο στοιχείο ή προϋπόθεση. Ενδεικτικό είναι πως δεν αναφέρεται καν ούτε ένα μεταπτυχιακό.

Με βάση τους υπολογισμούς, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα λάβει θέση σε περίπου 10 με 15 ημέρες, αφού με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, απαιτούνται περίπου 3 ημέρες για να σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ εκτιμάται πως η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να εκδώσει το ΦΕΚ θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ένα μήνα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Το μεγάλο «κόλπο» της προκήρυξης. Όλο το παρασκήνιο

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ:ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

Πως θα διορισθεί ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button