ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο άγριο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις ζητούν οι δανειστές!

Κι άλλη μείωση στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων ζητούν οι δανειστές παρότι ήδη δρομολογείται ένα κάθετο κούρεμα για να μειωθεί η συνολική δαπάνη.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ οι τροϊκανοί ζητούν να υπάρχει μείωση κατά 20 με 25% για 54 διαγνωστικές εξετάσεις που θεωρούνται πιο κοστοβόρες.
Μεταξύ αυτών σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό είναι η μέτρηση οστικής πυκνότητας, ορισμένες μικροβιολογικές εξετάσεις αλλά ακόμη και οι πολύ απλές όπως οι γενικές αίματος.

Οι δανειστές θέλουν περαιτέρω μείωση στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων ώστε στο τέλους του έτους να μην υπάρχει το περιβόητο claw back δηλαδή η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων από τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια, λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού.

διαγνωστικά

Να σημειωθεί ότι κατά τη φετινή χρονιά η συνολική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις αναμένεται να «κλείσει» στα 390 εκατ. ευρώ, ενώ τα 90 εκατ. θα επιστραφούν με τη μορφή του claw back.

Πάντως ο ΕΟΠΥΥ έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να γίνει μια γενική ανακοστολόγηση στις διαγνωστικές εξετάσεις, να υπάρχουν αυστηρές συνταγογραφικές οδηγίες, αλλά και να υιοθετηθεί κλιμακωτό rebate (υποχρεωτική έκπτωση) όγκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαγνωστικές εξετάσεις: Νέο άγριο ψαλίδι λόγω 3ου μνημονίου! Τι κόβεται

Ακριβό μου ΕΣΥ! Δείτε πόσο κοστίζουν βασικές διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Διαγνωστικές εξετάσεις: Έρχεται άγριο κούρεμα από Σεπτέμβριο για ασθενείς-διαγνωστικά κέντρα!

Σε εφαρμογή το νέο πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις! Δείτε πόσες δικαιούται κάθε ασθενής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button