ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο έγγραφο ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία ανάβει φωτιές! Η…εξωγήινη Διοίκηση και τα «Επείγοντα»

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης με επιστολή του προς τα νοσοκομεία, επιστολή που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Παναγιώτης Παπανικολάου αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ)– ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ οι γιατροί των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τις διαγνωστικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς που φθάνουν στο νοσοκομείο.

Πράγμα βέβαια εξαιρετικά δύσκολο αν σκεφτεί κανείς τι επικρατεί συνήθως στα επείγοντα των νοσοκομείων, όπου γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν και δε φθάνουν να εξυπηρετήσουν τους αρρώστους που συνήθως περιμένουν για ώρες στην ουρά.

Μάλιστα ο Π.Παπανικολάου μιλά για …εξωγήινη διοίκηση που δε γνωρίζει καν τι επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα στα Τμήματα των Επειγόντων.
Άλλωστε μέσα στο κλίμα του χάους που επικρατεί συνήθως στα επείγοντα των νοσοκομείων, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς και την έλλειψη ακόμη και απλών….υπολογιστών!

Η επιστολή πάντως- που υπενθυμίζει στους γιατρούς των νοσοκομείων πως γίνονται δεκτά από τον ΕΟΠΥΥ μόνο τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά– δε θα μπορούσε να αναφέρεται στους νοσηλευόμενους ασθενείς, καθότι στις κλινικές όλα τα παραπεμπτικά καταχωρούνται ούτως ή άλλως μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ:

έγγραφο ΕΟΠΥΥ

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου πάντως φέρνοντας το έγγραφο στο φως της δημοσιότητας, αναρωτιέται αν τον ΕΟΠΥΥ τον διοικούν…εξωγήινοι!

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά ο ΕΟΠΥΥ στέλνει στα δημόσια νοσοκομεία έγγραφα με τα οποία απαιτεί να γράφονται ηλεκτρονικά όλες οι παρακλινικές εξετάσεις. Αφού ήδη εδώ και χρόνια καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι παρακλινικές εξετάσεις των νοσηλευομένων ασθενών (με το barcode νοσηλείας) και των εξωτερικών ασθενών (τακτικά ιατρεία κλπ) με ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΗΔΙΚΑ, προκύπτει αυτονόητα το ερώτημα :

Μα ποιες στα κομμάτια παρακλινικές εξετάσεις εννοεί ο ποιητής και στέλνει διαρκώς έγγραφα στα δημόσια νοσοκομεία; Κρατηθείτε … οι φωστήρες του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζουν στην σχετική επικοινωνία πως αυτό που ζητούν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ να συνταγογραφούνται με ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΗΔΙΚΑ οι παρακλινικές εξετάσεις στα Τμήματα Επειγόντων!»

Και εξηγεί ο κ.Παπανικολάου: «Στην Γενική Εφημερία που πραγματοποιείται σε συνθήκες πολεμικού μετώπου, λόγω τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό από τη μία και λόγω αυξημένης προσέλευσης περιστατικών από την άλλη, θα πρέπει ο γιατρός να παρατάει τον ετοιμοθάνατο ασθενή και να ψάχνει να βρει υπολογιστή με σύνδεση ίντερνετ και εκτυπωτή που θα λειτουργούν (σιγά μην βρει …), να «μπει» στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ με τους προσωπικούς του κωδικούς το οποίο σύστημα θα πρέπει να μην «σέρνεται» για να παραγγείλει μια … επείγουσα γενική αίματος ή μια ακτινογραφία θώρακος ή μια αξονική εγκεφάλου !

Αυτό κατά τους φωστήρες του ΕΟΠΥΥ πρέπει να το κάνουν μέσα στην νύχτα για κάθε επείγουσα εξέταση και για κάθε ασθενή που προσέρχεται στα επείγοντα.
Είναι προφανές πως οι φωστήρες αυτοί του ΕΟΠΥΥ (αν είναι άνθρωποι και όχι … εξωγήινοι) όταν αρρωσταίνουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους καταφεύγουν αποκλειστικά σε ιδιωτικές κλινικές των Βορείων Προαστίων, γιατί αν είχαν «επισκεφθεί» μία (1) έστω φορά στην ζωή τους σε μια γενική εφημερία το Παθολογικό του Κρατικού Νίκαιας ή το Χειρουργικό του «Γεννηματά», έ δεν μπορεί, τέτοιες καταγέλαστε αρλούμπες δε θα έγραφαν σε δημόσια έγγραφα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι τώρα μετά την εκκαθάριση! Σε επίσχεση οι γιατροί

«Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο με τις εκκαθαρίσεις στα χρήματα των γιατρών από τεχνικά προβλήματα!

Άγριος «πόλεμος» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button