ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο ΔΣ από σήμερα στον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επανέρχεται στις συνήθεις δραστηριότητές του ο ΕΟΠΥΥ, αφού σήμερα αναμένεται να αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου, τα μέλη που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση είχαν παραιτηθεί, με αποτέλεσμα το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ να μη συνεδριάζει και να μη λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τους ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ήδη ορίσει τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν και πρέπει να ορισθούν από την πολιτεία, ώστε ο Οργανισμός να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.
Την Πέμπτη μάλιστα ήταν η τελευταία συνεδρίαση του ημιτελούς ΔΣ, στο οποίο παραβρίσκονταν τις τελευταίες εβδομάδες μόνο όσοι έχουν σχεδόν μόνιμη θέση στο συμβούλιο.

Τα ονόματα αναμένεται επισήμως να ανακοινωθούν σήμερα και θα περιλαμβάνουν ως επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο και την Αντιπρόεδρο Θεανώ Καρποδίνη, η οποία προορίζεται για Πρόεδρος μετά την αποχώρηση του νυν Προέδρου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Προς αναζήτηση λύσεων για νέα Διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ το υπουργείο Υγείας!»

Ωστόσο παρά την άναρχη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ λόγω μη συνεδρίασης του ΔΣ, φαίνεται ότι προωθούνται οι θεσμικές αλλαγές στον Οργανισμό.

Ειδικότερα όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη είναι σε εξέλιξη οι αλλαγές στον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) ώστε να ενισχυθούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους, η ανακατανομή των κονδυλίων ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξηθούν οι καλύψεις για τους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται σιγά σιγά και οι θεσμικές αλλαγές στον Οργανισμό που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας του, τις θέσεις εργασίας κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για φάρμακα, clawback, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ, ΕΟΠΥΥ και κάπνισμα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ προς υπ. Υγείας: Κάντε τώρα τις συμβάσεις με τους 800 γιατρούς

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζει να μη δίνει παραίτηση ο Πρόεδρος! Οι πιέσεις και το καυτό παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button