Πολιτική Υγείας

Νέο τσεκούρι στα νοσοκομεία! Τι κόβει πάλι ο Μάκης Βορίδης

Όπως άλλωστε ο ίδιος παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιατροτεχνολογίας του Καινοτομία και Αξιολόγηση των Τεχνολογιών Υγείας εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο Σύστημα Υγείας που πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) σε συνεργασία με τα Ethos Events της εταιρείας Ethos Media το 2015 τα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων θα πρέπει να περικοπούν περαιτέρω.

Ο κ.Βορίδης αποκάλυψε ότι θα υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία από €1,6 σε €1,45 δις. Πρόκειται για χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων όπως αγορά υλικών, υπηρεσιών κλπ.

Τα χρήματα βέβαια που θα περικοπούν από τις δαπάνες του ΕΣΥ θα τα …πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες ασθενείς τη στιγμή που ήδη σήμερα αναγκάζονται να πηγαίνουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα και να κουβαλούν ακόμη και …βαμβάκι από το σπίτι τους.

Από την άλλη οι διοικητές των νοσοκομείων εξαιτίας ακριβώς των πιέσεων για μείωση των προϋπολογισμών δεν προβαίνουν στις απαραίτητες παραγγελίες με συνέπεια πολλά τμήματα να υπολειτουργούν.

Πρόβλημα που καταγγέλλουν συχνά πυκνά γιατροί και εργαζόμενοι.
Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ακόμη και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ο Ευαγγελισμός πολύ συχνά δεν έχει υλικά να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες των ασθενών του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button