Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Νέο φάρμακο της Novartis για την Καρδιακή Ανεπάρκεια παίρνει το πράσινο φως στην Ευρώπη!

Η Novartis ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έχει εγκρίνει το σύμπλοκο μόριο Σακουμπιτρίλη/Βαλσαρτάνη για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με συμπτωματική χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF).

Η νέα αυτή θεραπεία είναι ένα δισκίο, το οποίο λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα και διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό δράσης, ο οποίος θεωρείται ότι μειώνει το φορτίο που καλείται να διαχειριστεί η καρδιά με ανεπάρκεια.

Η έγκριση βασίζεται στα αποτελέσματα της μελέτης PARADIGM-HF, στην οποία συμμετείχαν 8.442 ασθενείς με HFrEF, η οποία διεκόπη πρώιμα όταν δείχθηκε ότι το σύμπλοκο μόριο Σακουμπιτρίλη/Βαλσαρτάνη μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου έναντι της εναλαπρίλης, ενός αMEA.

Στο τέλος της μελέτης, οι ασθενείς που έλαβαν ΣακουμπιτρίληΒαλσαρτάνη ήταν πιθανότερο να βρίσκονται εν ζωή και λιγότερο πιθανό να νοσηλευτούν για καρδιακή ανεπάρκεια σε σχέση με τους ασθενείς στους οποίους δόθηκε εναλαπρίλη. Η ανάλυση των δεδομένων ασφάλειας έδειξε ότι το σύμπλοκο μόριο Σακουμπιτρίλη/Βαλσαρτάνη είχε παρόμοιο προφίλ ασφάλειας με την εναλαπρίλη.

«Γνωρίζουμε ότι τα άτομα που ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο θανάτου και έχουν χειρότερη ποιότητα ζωής σε σχέση με τα άτομα με οποιαδήποτε άλλη χρόνια κατάσταση. Επομένως, η προσφορά μιας νέας, πρώτης στην κατηγορία της, θεραπευτικής επιλογής, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ασθενείς με HFrEF στην Ευρώπη», δήλωσε ο David Epstein, Division Head, Novartis Pharmaceuticals.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μία ιδιαίτερα εκφυλιστική, απειλητική για τη ζωή κατάσταση, στην οποία η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να το διοχετεύσει στο σώμα γιατί οι μύες της καρδιάς είτε είναι εξασθενημένοι είτε είναι ιδιαίτερα δύσκαμπτοι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.

Κατά συνέπεια, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο θανάτου, επανειλημμένες νοσηλείες και συμπτώματα όπως είναι η δύσπνοια, η κόπωση και η κατακράτηση υγρών που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Καθημερινά, 10.000 Ευρωπαίοι διαγιγνώσκονται με καρδιακή ανεπάρκεια και 15 εκατομμύρια εκτιμάται ότι ζουν με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Παρά το συχνό επιπολασμό, τα περισσότερα άτομα αδυνατούν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαγιγνώσκονται σωστά ή αποδίδουν λανθασμένα τα σημεία στη γήρανση του ατόμου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button