ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο «χαστούκι» σε επικουρικούς και νοσοκομεία! Αιφνίδια απόλυση πριν τη λήξη της σύμβασης

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), εκδόθηκε το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του αρμόδιου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων συναδέλφων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες.

Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018” αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα σύμφωνα με την ενημέρωση των νοσοκομειακών γιατρών, ήδη οι διοικήσεις των Νοσοκομείων καλούν τους γιατρούς για να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε εδώ και καιρό τον κλάδο πως δεν υφίσταται θέμα λήξης των συμβάσεων των γιατρών και του προσωπικού. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών που πληρώνονται με ΕΣΠΑ! Όλες οι λεπτομέρειες

Γι αυτό άλλωστε οι γιατροί σημειώνουν: “Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασης του”.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον αριθμό των συναδέλφων επικουρικών που η σύμβασή τους λήγει στις 31/12/2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button