ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο όχι των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο διευρυμένο ωράριο! Γιατί διαμαρτύρονται

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας η απόφαση του υπουργείου Υγείας να παρατείνει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας σε δέκα Κέντρα Υγείας της Αττικής. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: Νέο ωράριο για τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου  Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Αττικής εκτιμά πως θα υπάρξουν προβλήματα, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.

Πάντως  οι γιατροί κάνουν λόγο για αυθαίρετη απόφαση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες ελλείψεις, τόσο στο προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) όσο και στα εργαστήρια, ενώ παραβλέπει την έλλειψη φύλαξης των κτιρίων.

Τονίσαμε στην 1η ΥΠΕ και στο υπουργείο Υγείας ότι η παράταση της λειτουργίας κατά δύο ώρες στα υποστελεχωμένα και υπολειτουργούντα Κέντρα Υγείας, δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει στην περίθαλψη των πολιτών”, αναφέρει το προεδρείο του Συλλόγου τους.

 

 

 

 

 

 

Οι γιατροί ζητούν να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να λειτουργούν σε 24ωρη βάση και να υπάρξει πρόγραμμα εφημεριών, και να παρέχεται στους πολίτες καλύτερη φροντίδα Υγείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να αποσυμφορηθούν.

Το προεδρείο του Συλλόγου σημειώνει πως το υπουργείο, προκειμένου να καλύψει την παταγώδη αποτυχία στελέχωσης των Το.ΜΥ με αυταρχικό τρόπο προχωρά σε επιμήκυνση της λειτουργίας, απαξιώνοντας και εξευτελίζοντας τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:

Οι γιατροί δεν είναι ούτε είλωτες, ούτε άβουλα όντα. Προσφέρουν χρόνια τώρα στη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και αγωνιστική”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Για την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί και για την ταλαιπωρία των πολιτών, την αποκλειστική ευθύνη φέρουν ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Άγριο κούρεμα στις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας! Ποιες κόπηκαν

«Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία»

Έρχεται άγριο κύμα αντιδράσεων για την μετατροπή των γιατρών των Κέντρων υγείας σε οικογενειακούς γιατρούς! Γιατί διαμαρτύρονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button