ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο όχι των γιατρών των Κέντρων Υγείας να γίνουν οικογενειακοί γιατροί! Εξώδικη δήλωση

Ανάστατοι είναι για άλλη μια φορά εν μέσω θέρους οι Γιατροί των Κέντρων Υγείας καθώς οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) επανέρχονται με νέα εντολή ώστε να μετατρέψουν το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας σε οικογενειακούς γιατρούς.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Παθολόγους, τους Γενικούς Γιατρούς και τους Παιδιάτρους να γίνουν οικογενειακοί γιατροί, έχει φέρει σε δυσμενή θέση την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία αναζητά λύσεις κάθε λογής.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι οι όροι που επελέγησαν για να προσφερθούν στους γιατρούς ήταν μη ελκυστικοί με συνέπεια να κινδυνεύει όλο το εγχείρημα της αλλαγής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι περνούν οι ασφαλισμένοι: “Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων για την ανεύρεση οικογενειακού γιατρού! Όλα τα εμπόδια”

Μάλιστα οι Γιατροί των Κέντρων Υγείας μέσω του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ -ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ- ΑΤΤΙΚΗΣ) καλούν τους συναδέλφους τους να αρνηθούν να γίνουν οικογενειακοί γιατροί μετά τη νέα εντολή της 1ης ΥΠΕ.

Μάλιστα ο Σύλλογος απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην 1η ΥΠΕ λέγοντας: “Εάν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, δεν αποσυρθεί το απαράδεκτο έγγραφο, θα προβούμε σε ότι είχαμε κοινοποιήσει στην Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση.

Καλούμε τους γιατρούς για άλλη μια φορά, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και όλοι μαζί ενωμένοι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας. Θα ακολουθήσουν ατομικές αγωγές με τη στήριξη των συλλογικών οργάνων”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button