ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέο “όχι” των Παθολόγων στον ΕΟΠΥΥ για οικογενειακοί γιατροί! Τι δηλώνουν

Μετά την αλλαγή της σύμβασης που αλλάζει κάποιες παραμέτρους αλλά όχι τους βασικούς όρους και τις αμοιβές, οι Παθολόγοι μέσω της Επαγγελματικής τους Ένωσης αναφέρουν ότι δεν προτίθενται να μετατρέψουν τα ιατρεία τους σε νέα ΙΚΑ ενώ εξαπολύουν βολές κατά των Γενικών Γιατρών και ειδικότερα της ΕΛΕΓΕΙΑ που έσπευσε όπως λένε να μεταπείσει τους γιατρούς να υπογράψουν.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας εμπλέκει τους συνάδελφους σε ένα πονηρό παζάρι που επί της ουσίας συνοψίζεται στην εξής φράση «Έλα στο δίκτυο μου, βλέπε 4 ώρες δωρεάν τους ασφαλισμένους μου και εγώ θα σου εξασφαλίσω μόνιμη “πελατεία” 2250 ατόμων για τις υπόλοιπες ώρες». Και συνεχίζουν τονίζοντας πως θα αναβιώσουμε εκ νέου συνθήκες «παλαιού ΙΚΑ και λοιπών ταμείων» το πρωί δωρεάν «συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία» και το βράδυ ιατρική εξέταση επί πληρωμή. Μόνο που η συναλλαγή αυτή θα εξελίσσεται στα ιδιωτικά μας ιατρεία.

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο αυτό οι οι Παθολόγοι μέσω της Επαγγελματικής τους Ένωσης εναντιώνονται σε κλειστά συστήματα «συμβεβλημένων παρόχων» και ιατρών αποκλειστικών προνομίων, που θα περιορίζουν την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Μάλιστα ως βάση διαλόγου θέτουν:

1) Την ελεύθερη επιλογή ιατρού χωρίς χωροταξικούς ή άλλους περιορισμούς. Θεωρούμε απαράδεκτο τον θεσμό του θυροφύλακα (gatekeeping) σε μια χώρα με πληθώρα ειδικευμένων ιατρών.

2) Την ίση πρόσβαση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης στον θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

3) Την ίση διαχείριση ασθενών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με την θέσπιση ενιαίων κανόνων διαχείρισης και παραπομπών ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης.

Ο μέγιστος πληθυσμός ευθύνης τους 2.250 ασθενείς ανά ιατρό είναι πέρα από κάθε διεθνή επιστημονική πρακτική και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών ιατρικών λαθών.

Καταλήγοντας καλούν όλους τους Παθολόγους να μην συμβληθεί κανείς με τον ΕΟΠΥΥ ως οικογενειακός ιατρός με αυτούς τους απαξιωτικούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου στις συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Καταρρέει ο οικογενειακός γιατρός! Μόλις 1.000 οικογενειακοί ιατροί για 11 εκατ. Έλληνες

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button