Επιχειρηματικά Νέα

Νέο deal στην υγεία: Η Ευρωκλινική άλλαξε χέρια

Μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας που δημιουργεί νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά ιδιωτικής υγείας ανακοίνωσε το South East Europe Fund LP (“SEEF”), fund που συμβουλεύει η Global Finance.

Η συμφωνία αφορά στην πώληση της Ευρωκλινικής Αθηνών σε ομάδα επενδυτών του, με τη συμμετοχή του management της εταιρείας (Management Buyout).

Νέοι μέτοχοι της Ευρωκλινικής διεθνή και τοπικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, μεταξύ αυτών οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς επίσης και fund που διαχειρίζεται η BMO Global Asset Management.

Τη συμφωνία στρατηγικής σημασίας που δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ελληνική Αγορά Ιδιωτικής Υγείας ανακοίνωσε το South East Europe Fund LP (“SEEF”), fund που συμβουλεύει η Global Finance. Η συμφωνία αφορά στην πώληση της Ευρωκλινικής Αθηνών, κορυφαίο Γενικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, σε ομάδα επενδυτών του με τη συμμετοχή του management της εταιρίας (Management Buyout). Η συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Νικόλας Πλακόπητας, ο οποίος ηγήθηκε και συμμετείχε στη συναλλαγή και προσχώρησε στην Ευρωκλινική Αθηνών ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια η Ευρωκλινική έχει επιδείξει αξιοσημείωτη πορεία ανάκαμψης, την οποία η σημερινή συμφωνία επισφραγίζει καθώς πρόκειται για μία πολύ ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης σε ολόκληρη τη διοικητική ομάδα και τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να διευθύνει την Ευρωκλινική μαζί με το Διοικητικό μας Συμβούλιο που θα παραμείνει το ίδιο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επενδυτές μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους, επιτρέποντας στην Ευρωκλινική να συνεχίσει να είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ισχυρότερος ισολογισμός και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές μας θα μας επιτρέψουν να επεκταθούμε περαιτέρω στην ιδιωτική αγορά υγειονομικής περίθαλψης και να προσφέρουμε στους ασθενείς, τους ασφαλιστές, τους γιατρούς και τους υπαλλήλους μας το ίδιο άριστο περιβάλλον και επίπεδο εξυπηρέτησης που είχαν συνηθίσει με το καλύτερο δυνατό κόστος. Η οριστικοποίηση αυτής της συναλλαγής κατά τη διάρκεια του lock down ήταν μεγάλη πρόκληση για μας, ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε και την ισχυρή στήριξη των μετόχων μας στα σχέδιά μας».

Οι νέοι μέτοχοι της Ευρωκλινικής εκτός από τη διοικητική ομάδα είναι διεθνή και τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας, κ.ά.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ευρωκλινικής είναι η LPE II LP, η οποία είναι ένα fund που διαχειρίζεται εταιρία της BMO Global Asset Management (“BMO Private Equity”). Η BMO Private Equity εδρεύει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και επικεφαλής της επένδυσης ήταν ο κ. Richard Nairn. Η BMO Global Asset Management είναι ένας διεθνής επενδυτής που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Όμιλος Ευρωκλινική

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής δραστηριοποιείται εδώ και 21 χρόνια στον κλάδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Διαθέτει δύο κλινικές, την Ευρωκλινική Αθηνών και την Ευρωκλινική Παίδων. Η Ευρωκλινική Αθηνών από το 1998 είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερους από 15.000 εσωτερικούς ασθενείς, 70.000 εξωτερικούς ασθενείς και 10.000 επεμβάσεις ετησίως.

Η Ευρωκλινική Παίδων είναι μία αμιγώς παιδιατρική κλινική η οποία από το 2002 που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε περισσότερα από 400.000 παιδιά. Το 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πολυιατρείο Σημείο Δ.Υ.Ο. ένα σύγχρονο πολυιατρείο στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, πρόληψης και ομορφιάς.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής διαθέτει 550 άτομα διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνεργασία με 300 μόνιμους και περισσότερους από 1.000 εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς, 175 νοσηλευτικές κλίνες, 10 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 10 χειρουργικές αίθουσες. Το 2015 οι κλινικές του Ομίλου πιστοποιήθηκαν με EN ISO 9001:2008.

Και οι δύο κλινικές του Ομίλου είναι η πρώτες και οι μόνες με την πανευρωπαϊκή πιστοποίηση «Patients’ Friendly Hospitals», πιστοποιώντας την προσωποποιημένη και εξατομικευμένη φροντίδα προς τον ασθενή και το υποστηρικτικό του περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button