Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Νήματα προσώπου: Τι είναι και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με χαλάρωση στο πρόσωπο, τον λαιμό ή το σώμα καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να γυρίσουν το ρολόι μερικά χρόνια πίσω, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημά τους με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες. Από τις πιο αποτελεσματικές είναι τα νήματα.

«Τα νήματα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και έχουν αγαπηθεί και από τα δύο φύλα, διότι δίνουν εντυπωσιακά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, αρκεί να εφαρμόζονται από ειδικό και πεπειραμένο γιατρό. Υπάρχουν νήματα για ανόρθωση και lifting προσώπου και λαιμού, για σύσφιξη προσώπου και σώματος σε περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση και ρυτίδωση και για γέμισμα ρυτίδων και δημιουργία όγκου. Οι θεραπείες, που γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι σύντομες, με εμφανή βελτίωση από την πρώτη εφαρμογή», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ομάδες νημάτων είναι τα μονόκλωνα PDO και τα νήματα ανάρτησης – lifting προσώπου και λαιμού.

Το lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και σώματος, χωρίς να απαιτούνται τομές και χωρίς να τραυματίζονται ιστοί. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο την τελευταία 5ετία. Σκοπός της τοποθέτησής τους είναι η ενίσχυση του δέρματος, μέσω του σχηματισμού ενός υποστηρικτικού πλέγματος που ανορθώνει τους ιστούς που έχουν υποστεί χαλάρωση. Η χρήση τους “πυροδοτεί” τη φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας έτσι σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος.

Τα νήματα PDO παράγονται στη Νότιο Κορέα, ακολουθώντας αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE). Κατασκευάζονται από Polydioxanone – ένα υλικό που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία και είναι 100% βιο-απορροφήσιμα, διαλύονται δηλαδή από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα, με πολύ προβλέψιμο ρυθμό και τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό και όταν αυτά απορροφούνται αντικαθιστώνται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Η διαδικασία τοποθέτησή τους γίνεται με τη βοήθεια ειδικών λεπτών κοίλων βελονών μέσα στις οποίες βρίσκονται τα νήματα. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα και με την απλή εισαγωγή της στο δέρμα και την αφαίρεση της το νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Αναλόγως της περιοχής εφαρμογής η διαδικασία διαρκεί συνήθως 15 – 40 λεπτά και τα αποτελέσματα από 18 – 24 μήνες.

Τα συνηθέστερα σημεία που εφαρμόζεται η θεραπεία είναι: οβάλ προσώπου, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο, μεσόφρυο και στο λαιμό

Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται και σε σημεία του σώματος που παρουσιάζουν χαλάρωση και κυρίως στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες, στην πλάτη και στο στήθος. Τα αποτελέσματα της σύσφιξης βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα, οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 18 μήνες. Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Επίσης, υπάρχουν τα νήματα ανάρτησης και lifting προσώπου και λαιμού, η χρήση των οποίων προσφέρει βελτίωση της χαλάρωσης του οβάλ του προσώπου, ανάρτηση των περιοχών των ζυγωματικών και του υπεροφρύου, σύσφιξη και lifting λαιμού. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες νημάτων ανάρτησης λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικά και διαφορετικού κόστους. Όλα όμως τα νήματα είναι απορροφήσιμα και τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια 1-1,5 έτος.

Η αλλαγή της όψης του δέρματος είναι εμφανής αμέσως μετά την εφαρμογή και βελτιώνεται όλο και περισσότερο όσο απορροφούνται τα νήματα και σχηματίζεται το κολλαγόνο. Η διάρκεια του αποτελέσματος υπολογίζεται σε 1-1,5 χρόνο.

Η τοποθέτηση δεν απαιτεί τομές, ούτε προκαλεί παρενέργειες. Ωστόσο, σε κάποια περιστατικά, ενδεχομένως να εμφανιστούν μικροί μώλωπες, που όμως υποχωρούν εντός 48 ωρών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button